7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Başbakan'a hangi projeler sunuldu

AK Parti Erzurum İl Teşkilatı'nca bugün bir basın toplantısı düzenlenerek, çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi verildi.


Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal ve Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin'inde katıldıkları toplantıda konuşan İl Başkanı Hüseyin Tanfer, kentte daha müreffeh bir hayat yaşayabilmek için kamu kurum ve kuruluşlar, yerel yönetimler ve sivil toplum örgüt temsilcileri ile görüşülerek, problemlerin çözüm ve önerileri, plan programlarının gerçekleştirilmesi noktasında karşılaştıkları engellere yönelik bir dizi bilgi ve görüşlerin Başbakan vasıtasıyla ilgili bakanlıklara sunulduğunu belirtti.
Erzurum için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bizzat öneriler sunduğunu ifade eden Tanfer, sunulan önerileri şöyle sıraladı:


" 1- Teşviklerde sadece GSMH oranı değil, bölgesel iklim şartları, pazar yerine ulaşım, yeraltı zenginlikleri, tarım, hayvancılık gibi sektörel bazda desteklemeler ev teşviklerin göz önünde bulundurulması. 2- Bölgemizde müteşebbislerin vergi oranlarının düşürülmesi, enerji indirimi yada muafiyetler uygulanması, işçi sigorta ücretlerinin düşürülerek bu bölgeye müteşebbislerin yatırım yapmalarının cazip hale getirilmesi. 3- İşsizlik ve istihdam yetersizliğine çözümler bulunması. 4- Hükümet tarafından yerel yönetim kaynaklarının artırılması ve kesintilerinin azaltılması. 5- Ücretsiz kurslar düzenlenerek Erzurum'da sayısal olarak hiçte göz ardı edilmeyecek sayıda olan ev kadınlarının ekonomiye yönlendirilmesi. 6- Şehrimizde çok sayıda atlı spor kulüpleri bulunmasından dolayı hipodrum yapılması. 7- Organik tarım ve hayvancılıkla ilgili projelerin geliştirilip desteklenmesi, dolayısıyla çok geniş olan tarım arazilerinin atıl kalmasının önlenmesi ve tarımla uğraşan köylülerin ekonomik yönden güçlendirilmesi. 8- Ara eleman, hemen hemen her iş grubunda önemli bir ihtiyaç olduğundan sektörel kursların düzenlenerek bu eksikliğin giderilmesi. 9- Sınır ticaretinin geliştirilmesi. 10- Süper marketlerin küçük esnafları asgari düzeyde etkilemeleri için gerekli kanuni düzenlemelerin yapılması. 11- İhtiyaç fazlası araç ve konut için kullanılacak olan kredi faizlerinin yükseltilerek bu kaynakların farklı yatırım araçlarına yönlendirilmesi. 12- Bazı kanuni düzenlemelerle rektörlüklerin işletmecilik faaliyetlerinin kısıtlanarak öğrencilerin yöre esnafına ekonomik yönden katkıda bulunmasının sağlanması ve şehrimize 2. bir üniversitenin kurulması. 13- TOKİ şartnamelerindeki uygulama ve yatırımlar yereldeki müteahhit ve kooperatifçilere uygulanarak, denetim yine TOKİ veya kamunun bu işle ilgilenen kurumları vasıtasıyla sıkı bir denetim altında tutularak inşaat sektörünün canlandırılması. 14- Teşvikler kapsamında arazi tahsisi uygulamasında bürokratik engellerin kaldırılması, sicil affının yeniden gözden geçirilerek bu düzenlemeyi banka yöneticilerinin uygulamasının sağlanması. 15- AB Hibe Projelerinin kullanılması konusunda daha fazla bilgilendirme yapılarak yatırımcıların teşvik edilmesi ve daha bir çok konuda problem ve çözüm önerilerini içeren bir rapor."


Toplantıda daha sonra AK Parti İl Başkan Yardımcısı, AR- GE Başkanı ve Siyaset Akademisi Bölge Koordinatörü Fatih Yeşilyurt, tarafından "AR- GE Başkanlığı Siyaset Akademisi" basın açıklaması okundu. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:


" AK Parti AR- GE Başkanlığının bünyesindeki AK Parti Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı 2008 yılı Ocak ve Aralık ayları arasını kapsayacaktır. Söz konusu eğitimin 20 ilde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Özellikle 12 merkezde eğitimin 2, 5 ay bir sürece yayılması hedeflenmektedir. Bunun mümkün olmadığı illerde 4 hafta sonu tam gün yoğunlaştırılmış program uygulanacaktır. Bu faaliyet aracılığıyla 2009 yılı Mart ayı içinde yapılacak Yerel Seçimlere giden süreçte ilgi duyan vatandaşların yerel yönetimler konusundaki temel kavram ve düzenlemeler hakkında bilgilendirilmeleri hedeflenmektedir. Programın amacı; Ülke içinde siyasal bilinci ve siyasal sorunlara duyarlılığı artırmak, AK Parti için nitelikli kadroların yetişmesini sağlamak, yerel siyasetçilerin ve siyasete ilgi duyanların konu ile ilgili donanım ve birikime sahip olmalarını temin etmektir."

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 12:10:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?