4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Başbakan’a rağmen aday

11 Temmuz’daki AKP Erzurum İl Kongresi’nde, eski Merkez İlçe Başkanı Recep Küçükoğlu, Erdoğan’ın adayına karşı il başkanlığına talip oldu. Erdoğan’ın “tek isimle kongreye gitme” isteği yine gerçekleşmedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı 11 Temmuz’daki AKP Erzurum İl Kongresi’nde genel merkez adayı Murat Kılıç’a, eski Merkez İlçe Başkanı Recep Küçükoğlu rakip çıktı.
AKP İl Başkanlığı’na aday olan Küçükoğlu’na seçimlerde aday gösterilmeyen belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyelerinden bir bölümü destek verdi.
Özel İdare İş Merkezi’nde açtığı seçim bürosu ile çalışmalarına başlayan Küçükoğlu, Başbakan Erdoğan’ın diğer adayı desteklediği iddialarını yalanlayarak şunları söyledi:
“Başbakan’ın asıl adayı benim. Bizler genel başkanımız ve başbakanımız Tayyip Bey’in talimatları doğrultusunda hareket eden bir anlayışa sahibiz.
Çıkarılan bu söylentilerle genel başkanımızın hiçbir ilgisi yok. Biz parti içi demokrasiyi canlandırmak için aday olduk. Kim kazanırsa partimizin il başkanı olur. Biz de Başbakan’ın emrinde çalışırız. Önemli olan partimizin canlı bir kongre yapmasıdır. Diğer illerdeki kongrelerde yaşanan sönüklüğü Erzurum’da gidermek istiyoruz.”

‘Başbakan’ın adayı’
Küçükoğlu, seçilme şansının başkalarıyla eşit olduğunu savunurken, AKP İl Başkanlığı’nda Ezurum milletvekilleri Muzaffer Gülyurt, Muhyettin Aksak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İl Genel Meclis Başkanı Selcen Karagöl ve partililerle toplantı yapan İl Başkanı Hüseyin Tanfer ise şunları söyledi:
“Altını çizerek söylüyorum. Sayın Başbakan’ımızın takdiri ile yönetim kurulu üyem Murat Kılıç kardeşim, il başkanlığına Sayın Başbakan’ımız tarafından aday gösterilmiştir. Şahsımın ve teşkilatlarımın adayı Murat Kılıç’tır.”
Milletvekili Aksak da yeni il başkan adayının tanıtımı için düzenlenen törende, “Bizim teşkilatımızda ayrı- gayrı yoktur. Ufak-tefek, afacan, belki büyüklerine itaat etmeyen sesler de çıksa, bunlar önemli sesler değil, çerik-çürük seslerdi” diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 22:59:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?