4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Başbakan'ın azarı işe yaradı!

Sigarayı açıkta sattığı için 13 Ağustos’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan ’azar’ işiten market sahibi Serkan Bağaçlı, benzer bir durumla karşılaşmamak için çekmeli perde yaptırdı ve üzerine ’Dumansız hava sahası’ yazısı yazdı. Market sahibi Serkan Bağaçlı, "Başbakanın kızdırmaya gelmez" dedi.

Referandum gezisi için 13 Ağustos 2010 tarihinde Erzurum’a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Palandöken İlçesi’ndeki Doğu Anadolu Kongre Merkez’inde partisi tarafından verilen iftar yemeğine katıldı. Yemek sonrası çevredeki evleri ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkan Serkan Bağaçlı, "Marketimi onurlandırır mısınız?" diye bağırdı.

İşyerine giren ve Bağaçlı ile bir süre görüşen, fotoğraf çektiren Başbakan Erdoğan, açıkta satılan sigaraları görünce sinirlendi. Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a dönerek "Sayın Bakanım, ’dumansız hava sahası’ diyoruz ama sigaralar açıkta satılıyor?" diye şikayet etti. Başbakan Erdoğan, alışveriş yapmadığı marketin kasasına 100 lira bırakarak ayrıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Erzurum’a ve aynı yere yemek için geleceğini duyan market sahibi Serkan Bağaçlı, sigara reyonuna ’dumansız hava sahası’ yazılı perde astı. Bağaçlı, şöyle dedi:

"Marketin önünden geçen Başbakanımızı işyerimize davet ettim. Sigaraların açıkta satıldığını görünce Sağlık Bakanımız Akdağ’ı yanına çağırarak sigaraların neden açıkta satıldığını sordu. Çok mahcup olduk. İşyerinden çıkarken hiçbir alışveriş yapmadan 100 lira verdi. Bizde paranın üzerine tarih yazıp hatıra olarak duvara astık. Başbakanın Erzurum’a ve marketin yanındaki Kongre Merkezi’ne yemek için geleceğini duyunca hemen sigara reyonu aklımıza geldi ve önlememizi aldık. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan’la yemeğe geldi ama bizlere uğramadan gitti" diye konuştu.

Radikal
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2011 Cumartesi 23:22:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?