6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Başkan Atınç'a sürpriz ziyaret

Erzurum Sabancı İlköğretim Okulu öğrencileri bugün Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç’ı makamında ziyaret ederek, daha çok yeşil alan ve büyüklerin çevreye duyarlılığı için toplumsal bilinç gelişmesini arzuladıklarını belirttiler.

Ziyarette okulların çevresinde yeşil alan oranının artırılmasını isteyen Sabancı İlköğretim Okulu öğrencileri, Belediye Başkanı Fahrettin Atınç’tan toplumsal duyarlılık için de yardım talep ettiler. Öğrenciler, “Büyüklerimiz yerlere çöp atıyorlar. Bizler toplumsal duyarlılık anlayışıyla kendilerini uyarıyoruz, ancak küçük olduğumuz için bizi dikkate almıyorlar. Çöp kutusu kullanma alışkanlığının gelişmesi, yerlere çöp atılmaması ve herkesin kendi evinin önünü temiz tutması için belediye başkanlarımızdan ve yetkililerden duyarlı toplum oluşturma çalışmalarımıza destek istiyoruz. Ayrıca Yakutiye Belediyesinden ve başkanımızdan da okullarımızın çevresindeki ağaçlandırma ve yeşil alan çalışmasına öncelik istiyoruz.” dediler.

Küçük öğrencilerin çevre bilinci ve duyarlılıklarının takdirlik olduğunu söyleyen Başkan Fahrettin Atınç, toplumsal çevre bilinci oluşmasında çabalarını desteklediğini belirterek, şöyle dedi: “Çocuklarımız bizlerden daha fazla çevre bilincine sahip. Onların duyarlılıkları biz büyüklere örnek teşkil etmeli. Evet bir şehrin temiz olması, herkesin evinin önünü temiz tutmasıyla mümkündür. Sürekli çöplerin yerlere atıldığı, çöp konteynırlarının kullanılmadığı bir şehirde belediyelerin gücü temizliğe yetmeyebiliyor. Biz belediye olarak okullarımızın her talebine imkanlar doğrultusunda eğiliyoruz. Okul yolları ve bahçelerin asfaltlanması veya ağaçlandırmasında tüm okullarımıza destek olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Bu çocuklarımızın bilinci gelecekte daha güzel şehirde yaşama umudumuzu artırıyor.”

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 17:51:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?