7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Başkan Bastem'den hizmet dökümü

BAŞKAN BASTEM 6 YILLIK HİZMET DÖNEMİNİ ANLATTI

Horasan Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem, düzenlediği toplantı ile 6 yıllık hizmet dönemini değerlendirdi.

Belediye başkanlığına seçildiği günden beri belediyenin kısıtlı imkanlarına rağmen bir taraftan biriken borçların ödemesini yaptıklarını diğer taraftan da ilçe halkının beklediği hizmetleri gerçekleştirdiklerini açıklayan Bastem, “Satan değil, alan, üreten, hizmet kalitesi yüksek bir belediye olduk. Kendi imkanlarımızı en verimli bir şekilde kullandık” dedi.

Horasan Belediyesinin kaybolmaya yüz tutmuş itibarını ve güven duygusunu yeniden canlandırdıklarını dile getiren Bastem, “Halkın içinden çıkmadık. Hizmetlerimiz ilçe halkını da dahil ettik. Desteklerini bizlerden esirgemeyen fedakar ilçe halkımızın sayesinde bir çok hizmeti gerçekleştirdik. Horasan halkının bizlere vermiş olduğu destekler sayesinde “Daha Güzel Horasan” hedefine ulaşmaya başladık” diye konuştu.

Bastem yapılan hizmetleri şöyle anlattı;

100 BİN METREKARE PARKE KİLİT TAŞI YAPILDI

“Belediyeye geldiğimiz 6 yıl içerisinde ilçenin ana caddelerini, kaldırımlar ve sokak aralarındaki yolların parke kilit taşı yaparak modern bir görünüme kavuşturduk. Bu güne kadar 100 bin metre kare parke kilit taşı yaptırdık buda belediyeye yaklaşık bir milyar lira mal oldu. Bir taraftan borç yükünün altında ezilmemeye ve ilçemizi

ezdirmemeye çalışırken, bir taraftan da seçimler öncesi verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmeye başladık”

İÇME SUYU SORUNUNU GİDERDİK

“İçme su ihtiyacının karşılanabilmesi için yeni su kuyularını faaliyete geçirerek, içme suyu sıkıntılarını gidermiş olduk.Alt yapı çalışmalarına da önem vererek, Adnan Menderes Mahallesine 14 kilometrelik alt yapı boru döşemesi gerçekleştirdik. İçme suyu şebeke borularının çok eski olması nedeniyle sürekli arıza veriyordu. İçme suyu ana şebeke borularının yenilenerek su kesintisinin önüne geçildi. Bu çalışma için 170 bin TL harcama yaptık”

BİRİKEN İŞÇİ BORÇLARINI VE MAAŞLARINI ÖDEDİK

“Bir yandan ilçe halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalışırken diğer yandan 12 milyar borç yükü altında ezilen belediyenin borçlarını ödemeye başladık. İlk geldiğimiz yıllarda belediyen işçisinin 3 yıllık biriken maaş ve emekli ikramiyeleri ile birlikte aylık maaşlarını beraber ödemeye başladık. Bu gün belediyenin işçi ve emekliye borcu kalmadı. Ödediklerimizin dışında İller Bankasına payımıza ayrılan ödeneğin büyük bir kısmı geçtiğimiz yıllardan biriken icra borçlarına payımızdan her ay kesinti yapılmaktadır. Öyle ki; bu kesintilerin miktarı oldukça yüksek. Kesintisi yapılan bu para sıcağı sıcağına her ay Horasan’a gelseydi; Bu para ile Horasan’ımızın birçok sorunu çözülürdü. Tüm bu imkânsızlıklara rağmen yaşadığımız şehri çağdaş bir görünüme kazandırdık”

MAKİNA EKİPMAN DESTEĞİ SAĞLADIK

“Belediyemizin ilçe insanına zamanında daha iyi bir hizmet verebilmesi için 800 bin TL ödeme yaparak, hizmet araçları satın aldık. Belediyeye ait hizmet araçlarının çok eski olması nedeniyle sürekli arıza verdiğinden hizmetlerimizi zamanında gerçekleştirmekte oldukça zorluklar yaşıyorduk, Belediyemize 800 TL lira tutarında hizmet araçları satın aldık. İlçemizin Su, alt yapı çalışmalarını yapımında kullanılmak üzere bir eskavatör, ve diğer hizmetleri için yangın söndürme aracı, tam donanımlı bir cenaze aracı, çevre temizliğinde kullanılmak bir çöp aracı ile birde süpürge aracı satın aldık ayrıca belediyemizin makam aracını da yeniledik. Kış şartlarında bu araçları park edebilmek için ilçe yakınındaki orman fidanlığında geniş kapsamlı Kalorifer ısıtmalı bir araç garajı inşa ettirdik. Ayrıca garajı yanına birde işçilerimizin dinlenebileceği bir bina yaptırarak işçilerimizin hizmetine sunduk”

SOSYAL TESİSLER YAHARAK HALKIMIZIN HİZMETİNE AÇTIK

“Belediye hizmet binası arka tarafında İlçe halkının aileleriyle birlikte gelip dinlenebileceği ve oturabileceği bir çay bahçesi yaptırarak hizmete sunduk.

İlçe halkının sosyal aktivitelerini artırmak ve zamanlarını değerlendirmek amacıyla orman fidanlığı içerisinde bir yıl önce yaptırmış olduğumuz halı sahamızı hizmete açarak ilçe insanının hizmetine sunduk. Bir yıl önce hizmete açılan halı sahamızın yanına bu yıl içerisinde ilçe halkımızın dinlenebileceği bir Kafeterya ve düğün salonu yaptırmayı planlıyoruz”

TAŞIMA ARAÇLARINI ÖZELLEŞTİREREK BİR ÇOK KİŞİYE EKMEK KAPISI AÇTIK

“Daha önce belediye araçlarıyla yapılan yolcu taşımacılığına son vererek, özelleştirme yaptık. İlçe genelinde minibüsçüleri bir araya getirerek, ilçemize yakışır şekilde modern dolmuşlar aldırdık, Horasan Erzurum arası taşımacılığı belediye özel halk otobüs işletmesi olarak özelleştirdik. Böylelikle ulaşımı daha kaliteli bir hale getirmiş olduk”

HALK PAZARI KURDUK

İlçe halkının daha uygun alış veriş yapabileceği ve kendi ürettikleri ürünlerini pazarlayabilmesi açısında hafta da bir kurulan halk pazarı oluşturduk. Haftada bir.Kurulan halk pazarından bütçesine göre daha uygun alış verişini yapan ilçe halkı hem de kendilerinin ürettikleri ürünlerini pazarlama imkanına sahip olmuş oldu.

İLÇEMİZİ MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞTURDUK

“Önceki görünümüyle çok kötü bir durumda olan ilçenin çehresini yeşillendirerek modern ve yaşanabilir bir duruma getirdik.ve bu çalışmalarla ilçemize yeni bir kimlik kazandırmış olduk..Bundan sonraki zamanlarda ilçemizin çehresini değiştirecek yeni düzenlemeler yapmayı hedefliyoruz”

ESENTEPE MAHALLESİNE ÇOCUK PARKI YAPTIRDIK

“İlçe merkezinde Esentepe Mahallesine geleceğimiz olan çocuklarımızın oyun oynayabileceği bir çocuk parkı yaptırarak, çocuklarımızın hizmetine açmış olduk. Önümüzdeki süreç içerisinde çocuklarımızın ve ailelerin gidebileceği daha geniş park yapım çalışmaları başlatacağız”

MYO HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

“İlçe halkının yıllardır özlemini çektiği Horasan Meslek Yüksek Öğretim okulunun açılışını gerçekleştirdik. Bu yıl öğrenci alımına başlayacak olan Meslek Yüksek Okulu İlçemize büyük katkılar sağlayacaktır. Meslek Okuluna gelecek öğrenci kesimi ilçe ekonomisine büyük katkı sağlanacaktır.”

KASAPLARIMIZIN KESİMİNİ YAPMASI İÇİN MODERN KESİM HANE YAPTIK

“İlçe merkezindeki kasaplarımızın daha sağlıklı hijyenik bir ortamda kesimlerini yapabilmeleri için Modern bir kesimhane yaptırarak, kasaplarımızın hizmetine sunduk. Kesilen hayvanların kontrolleri belediye veterinerimiz tarafından sağlık kontrolünden geçirilmektedir.Belediyemiz tarafından görevlendirilen personeller tarafında günün her saatinde kesim hane temizliği yapılarak, halkın sağlığı konusunda gereken tedbirler alınmaktadır“

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 10:35:05
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 17:20:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?