6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Başkan Birdal, şampiyonu ödüllendirdi

Erzurum Palandöken Belediyesi Boks Kulübü Gümüşhane’de yapılan Türkiye Şampiyonası’nda üst minikler kategorisinde birinci oldu.


24 Haziran -2 Temmuz tarihlerinde yapılan Türkiye Şampiyonası’nda 14 yaşında 43 kiloda birinci olan Muhammet Buğra Atmaca Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal’ı makamında ziyaret etti. Başkan Birdal, başarılı sporcu Muhammet Buğra Atmaca’ya altın hediye edip, tebrik etti.


Başkan Birdal, yaptığı açıklamada, 81 ilden katılan kulüpler içerisinde 43 kiloda birinci olan Muhammet Buğra Atmaca’nın kendi dalında en iyi sporcu seçildiğini söyledi. Muhammet Buğra Atmaca ile gurur duyduklarını ifade eden Başkan Birdal, şunları söyledi: “Kıyasıya bir rekabetin olduğu önemli spor dallarında şampiyon çıkarmak kolay bir iş değildir. Detaylı alt yapıyı, planlı çalışmayı, yatırımı ve iyi bir eğitim kadrosunu gerektiren bir iştir. İşte Palandöken Belediyesi gençlerimize bu imkanları en iyisini sağlayarak spor camiasına yıllardır şampiyonlar kazandırıyor. Bizim bu çabalarımız devam edecek. Ama şehrimizin adını duyuran bu önemli başarılara herkesin katkıda bulunması gerekir. Özellikle yasal görevi sporu geliştirmek olan kuruluşlar bu konuda çok duyarlı olmalıdır. Kendi organizasyonlarıyla şampiyon çıkaramasalar bile, hiç değilse şampiyonluk kazananlara ilgi göstermelidirler. Ne yazık ki bu konuda bir gevşeklik gözleniyor. Şimdi burada yaşıtları arasında büyük başarı sağlayan ve Erzurum’un adına yaraşır bir şampiyonluk elde eden bu kardeşimizi Palandöken Belediyesi olarak bağrımıza basıyoruz. Bu çocuğumuzu yetiştirilmesinde katkıları olan değerli antrenörlerimize teşekkür ediyorum. Palandöken Belediyesi Türk sporuna Boksta, Güreşte alt yapı olmaya devam ediyor. Sürekli bu çocuklarımızı milli takım kamplarına yolluyoruz.. Hırvatistan da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında Türkiye yi temsil edecek.olan bu sporcumuzu bu ay içinde hocasıyla birlikte milli takım kampına yollayacağız.
Erzurum ve Türk Boksu için bu önemli bir başarıdır. Başka adı duyulmamış branşlarda her türlü demeci verenler Türkiye’nin en önemli spor dalında Türkiye şampiyonu olan bu Erzurumlu delikanlıyı ve hocalarını bir kutlasınlar, Palandöken Belediyesine de bir teşekkür etsinler. Ama biz her şeye rağmen tüm samimiyetimizle sporun çeşitli branşlarında altyapı oluşturmaya devam edeceğiz. Güreş milli takımına ,boks milli takım kamplarına verdiğimiz sporcularla daha nice şampiyonlar çıkaracağımıza inanıyorum. Hırvatistan’da yapılacak olan Avrupa şampiyonasında da başarılı olup Türk Bayrağını göndere çıkaracağından eminim olduğum Muhammet Buğra Atmaca’nın gözlerinden öpüyor, başarılarının devamını diliyorum.”

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 11:28:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?