8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Başkan Birdal'dan '23 Temmuz' mesajı

Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, Erzurum Kongresi'nin Türk milletinin özgürlük ve demokrasi mücadelesinin başlangıç noktası olduğunu belirtti. 

Erzurum Kongresi'nin 87. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Birdal, "23 Temmuz'da 7 düvele Erzurum'dan meydan okunmuştur" diyerek, tarih boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış Erzurum'da bir özgürlük destanı yazıldığını belirtti. Erzurum'un Cumhuriyet kuran bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Birdal, 23 Temmuz 1919'da açılan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Erzurum Kongresi öncesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının ülkenin bağımsızlığı ve milletin geleceği için Erzurum'da buluştuğunu kaydetti. 

Milletimizin tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan Erzurum Kongresi'nin, milletimizin önünde yepyeni ufuklar açan mücadele hareketinin de ilk adımlarından birisi olduğunu ifade eden Başkan Birdal, "Vatanın milli sınırlar içerisinde bir bütün olduğu ve parçalanamayacağı" kararının tüm dünyaya Erzurum'dan ilan edildiğini belirtti.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2006 Cumartesi 17:05:30
Güncelleme :22 Temmuz 2006 Cumartesi 17:10:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?