4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Başkan Cengiz projelerini anlattı

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçeyle ilgili hazırladıkları projeleri anlattı.

Ilıca’da hizmete giren kaplıcaları basın mensuplarına gezdiren Başkan Cengiz, ilçede yaşayan vatandaşların refah seviyelerini yükseltmek ve daha modern, daha yaşanabilir bir çevre sunmak için çalıştıklarını belirtti.


Aziziye ilçesinin bulunduğu konum ve sahip olduğu potansiyelle kalkınmaya müsait bir bölge olduğunu belirten Cengiz, termal tesislerin hizmete açılmasıyla ilçenin vizyon büyüttüğünü söyledi.


İlçede kentsel dönüşüme de ağırlık verdiklerini kaydeden Cengiz, “Aziziye’nin harabe görünümünden kurtulması için kamulaştırma çalışmaları aralıksız sürüyor. Son yaptığımız atılımla Gezköy konusunda çok büyük mesafe aldık ve kısa sürede 100’ün üzerinde imza topladık. Bu rakam Gezköy sorununun tarihe karıştığının bir göstergesidir.”dedi.


Ilıcada bulunan hayvan sahipleriyle görüşme yaptıklarını ve ahırların ilçe dışına çıkarılmasını planladıklarını anlatan Cengiz, ilçede uygun bir yerde organize besi çiftliği benzeri bir yapılaşmaya gideceklerini söyledi.


YORGUNLUK ATTILAR
Erzurum’un Aziziye ilçesinde belediye ile iller bankasının ortaklaşa yaptıkları kaplıcaları gezen basın mensupları, günün yorgunluğunu şifalı suya girerek attılar. Yeni yapılan modern tesislerin ilçeye yakıştığını ifade eden gazeteciler, eksiklerin giderilmesiyle Erzurum’un önemli bir termal turizm merkezine kavuşacağını dile getirdiler.

İha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 17:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?