4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Başkan Kültür Program'ında

Üniversite Kitabevi’nin Kültür Programına konuk olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kültür politikalarını anlattı.

Eylül ayında Erzurum’un en büyük kültür merkezini hizmete açacağını söyleyen Küçükler, “Erzurum bir kültür şehri. Gerek mimari yapısıyla, gerek türküleriyle her şeyiyle Erzurum bir kültür merkezi. Kaba inşaatını tamamladığımız en büyük kültür merkezini Eylül’de hizmete açacağız. Çat yolu üzerinde 25 dönümlük bir arsa aldık ve onu da önümüzdeki yıllarda inşaatına başlayacağız, şu an projelerini yapıyoruz” dedi.
Küçükler, “Eylül ayında açacağımız kültür merkezinin böyle bir kültür şehri için yeterli olmayacağını düşündük ve TRT’nin altında 15-16 dönümlük bir arsa aldık. Erzurum Müftülük binasının çok eski olmasından dolayı, bu aldığımız alanı müftülük binası yapılması için tahsis ettik. Selçuklu mimarisi olan bir müftülük binası yapılacak. Bunun için kültür merkezini yapmakta biraz geciktik” şeklinde konuştu.
Türkiye genelinde hiçbir ilde çözülemeyen ve Erzurum’daki 50 yıllık su sorununun çözüldüğünü açıklayan Küçükler şunları kaydetti: “Erzurum’un yıllardır problemi olan su sorunun çözdük. Bu gün 800 bin kişiye yetecek suyumuz var. Şu ana kadar Türkiye’nin hiçbir ilinde su sorunu çözülemedi, fakat biz bunu başardık.”
Halk kültürünü yaşatmak için neler yapılabileceğini anlatan Küçükler şunları söyledi: “Erzurum’un havası soğuktur, fakat insanları çok sıcaktır. Erzurum insanı çok duygusaldır ve vatan bayrak, din aşkıyla yaşar. Erzurum’da ırkçı bir yaklaşım asla olmaz, sağcısı solcusu hepsi aynıdır ve hepsinde vatan millet bayrak sevgisi vardır. Erzurum türküleri çok meşhurdur ve Türkiye’de türkü deyince Erzurum ilk üçe girer. Türkülerimizi yaşatmak için halkımıza türkü hediye ediyoruz. Hanımlar lokali oluşturduk, çocuk kulübü kurduk, inşallah emekliler için de sosyal tesisler oluşturacağız. El sanatlarını en iyi şekilde devam ettiriyoruz.”
Her zaman her şeyin alt yapısını yaptıkları için üst yapıya tam olarak geçilemediğini belirten Küçükler, alt yapının çok önemli olduğunu, alt yapı çalışmalarını en iyi şekilde yaptıkları için üst yapı için çok fazla şey yapamadıklarını vurguladı.
5 yıl içinde bir çok projeyi hayata geçirdiklerini, Erzurum’da ilk defa 5 yıllık sürede bu kadar çok çalışma yapıldığını açıklayan Küçükler, “Daha önce bütün 5 yıllık çalışmalara bakın, eğer bizim kadar çalışma yapan varsa bize oy vermeyin, ben bu kadar kendimden eminim ifadesinde bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 17:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?