6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Başkan Şahin öğretmenleri kutladı

Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin, 24 Kasım Öğretmenler günülü dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Şahin mesajında, “Ömür boyu öğrenen ve öğreten insan olma ayrıcalığına sahip öğretmenlerimizin günlerini kutluyorum” dedi.

Mesajında, toplumların bilgili ve kültürlü nesiller yetiştirmesinde öğretmenlerin önemine dikkat çeken Başkan Şahin, öğretmenlerin toplumların mimarı olduklarını belirterek “Bir milletin kalkınmasında ve gelişmesinde etken güç öğretmenlerimizdir. Öğretmenler bir toplumda bulunan hamuru yoğuran ve ona şekil veren kişiler olarak, gelecek nesiller için birinci dereceden öneme sahiptirler. Öğretmenlerimiz, toplumların yarınlara güvenle bakabilmeleri, gelecekleri garanti altına alabilmeleri için varlığına ihtiyaç duyulan en önemli kişilerdir” diye konuştu.

Başkan Şahin, daha bilgili nesillerin yetişmesi için öğretmenlere destek olunması gerektiğini ifade ederek, "Ömür boyu öğrenen ve öğreten insan olmak gibi bir ayrıcalığa sahip olan öğretmenlerimizin hatırlanması, anılması için 1 gün, 1 hafta veya 1 ay yeterli değildir. Resmen ve sembolik de olsa bir Öğretmenler Günü'nün var olması, onları hatırlamamız için büyük bir fırsattır. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin yaptıkları işi daha rahat ve güzel yapabilmeleri için onlara hem özel hem de iş hayatlarında hak ettikleri destek ve kolaylıkları vermeliyiz.” diye konuştu.

Atatürk'ün, İstiklal Savaşı sonucunda kurulan Cumhuriyetin muasır medeniyetleri aşma hedefini yakalayabilmesi için eğitim-öğretim alanında büyük reformlar gerçekleştirdiğini hatırlatan Başkan Şahin, bu reformlar çerçevesinde, öncelikle 1 Kasım 1928'de Arap Alfabesi yerine Latin Alfabesi'nin kabul edildiğini, ardından da halkın yeni harfleri kısa sürede öğrenerek okur yazar olmasını sağlayabilmek amacıyla 24 Kasım 1924'de Millet Mektepleri'nin açıldığını belirtti.

Şahin, 1981 yılından itibaren, okuma-yazma seferberliğinde yazı tahtasının başına geçerek dersler veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmenliği'ni kabul ettiği, Millet Mekteplerinin açılış tarihi de olan 24 Kasım'da Öğretmenler Günü'nün tüm yurtta, öğretmenlere sevgi, saygı ve şükranların sunulabildiği bir gün olarak kutlandığını kaydetti.

Kendisinin de uzun yıllar öğretmenlik ve okul idareciliği yaptığını hatırlatan Başkan Şahin “Bu duygu ve düşünceler içerisinde aramızdan çeşitli sebeplerle ayrılan ve ahirete intikal eden aziz öğretmenlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Mesleğe yeni atılan genç öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiasına başarı, sağlık ve mutluluklar diliyorum” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 13:12:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?