4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Başkan'a coşkulu kutlama

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Yola devam'' dediği Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kentte coşkuyla karşılandı. Cirit takımının da yer aldığı karşılama töreninde bir de koç kurban edildi.
Ankara'da dün yapılan toplantıda 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde AK Parti tarafından yeniden aday gösterilen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, TBMM Meclis İdare Amiri ve AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Tanfer ile birlikte bu sabah Atlas Jet'e ait tarifeli uçakla Erzurum'a geldi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, havaalanına gelen yüzlerce partili tarafından coşkuyla karşılandı. Partililerin ve belediye çalışanlarının taşıdığı pankart ve dövizleri gülerek okuyan Başkan Küçükler, tek tek tebrikleri kabul etti.

DAVUL-ZURNAYI SUSTURDU


Havaalanına getirilen davul-zurnanın çalmaya başlamasıyla devreye giren Küçükler, "Filistin'de yaşanan olaylarda Müslüman kardeşlerimizin kanı dökülürken, lütfen biz davul-zurna çalmayalım" diyerek susturdu.
Havaalanı VİP salonu önündeki karşılama töreni sonrasında Milletvekili Aksak ve beraberindekilerle otobüse binen Başkan Küçükler, 200 araçlık konvoy eşliğinde şehre hareket etti. 9 kilometrelik yolu yaklaşık 1.5 saatte kat eden Küçükler'in konvoyu Erzurumspor tesisleri önünde cirit ekipleri tarafından durduruldu.
Başkan Küçükler'i ciritçiler çiçeklerle karşılanırken, bölgeye getirilen bir koç dualar eşliğinde kurban edildi. Ciritçilere teşekkür eden Başkan Küçükler, beyaz bir ata binerek partilileri ve karşılamaya gelenleri selamladı.
Başkan Küçükler, 200 araçlık konvoy eşliğinde AK Parti İl Başkanlığı binasına hareket etti.

ATLARA BATTANİYELİ KORUMA
Erzurum'da öğlen saatleri vakti olmasına rağmen sıfırın altında yaklaşık 15 derecede gerçekleştirilen karşılama sırasında cirit atları battaniyelerle korundu. Ciritçiler, atları soğuktan korumak için böyle bir uygulama yaptıklarını söylediler.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 12:41:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erdal ERKAL IP: 88.227.34.xxx Tarih : 2.01.2009 22:38:22

Başbakanın Ahmet Küçükleri yeniden aday seçmesini normal karşıladım.Çünkü Başbakanın Ankara ve Erzurum konusunda halktan haberdar değil.DİLERİM SEÇİM SABAHI;''DERSİNİ ALMIŞTA EDİYOR EZBER''veya 'ERZURUM UZAK ŞEHİR TÜRKÜSÜNÜ SÖYLEMEZ..geri alayım İNŞAALLAH bu 2 türküyüde söyler