6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Başkandan işçiye zam jesti

Erzurum Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, Yüksek Hakem Kurulu’ndan gelen zamma ek artış yaparak işçiye büyük jest yaptı.

Bir süre önce işçilerin bağlı olduğu Hizmet İş Sendikası ile yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde Başkan Yaylalı’nın yaptığı yevmiyelere 1 YTL ve her altı ay için de yüzde 4’lük zam ile birlikte sosyal paketteki iyileştirmeler işçi tarafından kabul görmemişti. Yüksek Hakem’e giden sözleşme yalnızca yüzde 4 olarak geri döndü. Yüksek Hakem’den gelen artışın Başkan Yaylalı’nın önerdiğinin yarısı kadar olması sendikada ve işçilerde hayal kırıklığına neden oldu.

YAYLALI JEST YAPTI

Yüksek Hakem’den umdukları zammı alamayan işçilere Başkan Vahdettin Yaylalı’nın jesti büyük moral verdi. Hizmet İş Sendikası Başkanı Cevdet Tamgaç ile birlikte işçilerle bir araya gelen Başkan Yaylalı, yevmiyelere 1 YTL zam yaptığını açıkladı. Yaylalı’nın bu zammı işçiler tarafından sevinçle karşılandı.

Maaş zamlarının belirlenmesinden belediye bütçesinin baz alındığını belirten Başkan Yaylalı, “Toplu görüşmelerde de bütçemizi değerlendirerek en iyisini verdik. İmkanlarımızı zorlayacak bir teklif gelince kabul etmemiz mümkün olmadı. Keşke Yüksek Hakem’e gitmeden bir anlaşma zemini oluşsaydı. Fakat sonuçta Yüksek Hakem’den yüzde 4 gibi bir zam geldi. Yüksek Hakem zam konusunu görüşürken belediye bütçesini göz önünde bulunduruyor. Dolayısıyla yüksek hakeme gitmeden önce benim önerdiğim zam çok makuldü. Fakat işçimin mağdur olmasına gönlüm razı olmadı. Dolayısıyla yevmiyeye 1 YTL daha zam yaparak işçimizin mağduriyetini giderdik.” şeklinde konuştu.
EKİP RUHUNUN ÖNEMİNE İNANIYORUZ

Belediyecilikte başarının temelinde ekip ruhunun olduğunu kaydeden Başkan Yaylalı, işçilerden üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmelerini istedi. Makamların geçici, hizmetlerin kalıcı olduğunu vurgulayan Yaylalı, “Belediyenin gerçek sahipleri işçi olsun memur olsun çalışanlarıdır. Bizler için bu makamlar geçici, sizler kalıcısınız. Belediyeye ve bizlere halkımızdan söz getirmemek sizlerin elinde. Herkes görevinin sorumluluğunda olsun. Sizlerin samimiyetinden, çalışkanlığından ve dürüstlüğünden ben hiçbir zaman şüphe etmedim. Geldiğimiz günden itibaren de hiçbir zaman maaşınızı aksatmadık. Kıt imkanlara rağmen şu anda belediyelerin içinde en az ikramiye borcu olan belediyeyiz. İçerde kalan düşük miktardaki ikramiyelerinizi de belirli periyotlarla ödeyeceğiz. Sizin alın terinizin kutsallığına her zaman inanıyoruz. Sizlerin sayesinde bizim var olduğumuzu ve başarının asıl mimarının ekip ruhu olduğunu biliyoruz. Hepinizi çalışmalarınızdan dolayı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

BAŞMÜFETTİŞ TAKDİR ETTİ

Geçtiğimiz günlerde Erzurum’a gelerek rutin denetim yapan Mülkiye Başmüfettişinden de teşekkür ve takdir aldıklarını da işçilere açıklayan Başkan Yaylalı, “Bu teşekkürü ben değil, biz aldık. Yani işçisinden memuruna, müdüründen başkan yardımcılarına kadar hepimiz aldık. Başmüfettiş hesaplarımızın ve çalışmalarımızın örnek teşkil edecek düzeyde olduğunu ve imkanlarla yapılan hizmetlerin bir başarı örneği olduğunu belirterek teşekkür etti. Bu teşekkürü bizim samimiyetimizle, sizlerin de azim ve kararlılığınızla hak ettiğimiz inancındayım.” şeklinde konuştu.

SENDİKADAN TEŞEKKÜR

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Cevdet Tamgaç ise, üyeleri olan belediye çalışanlarının haklarını korumakla mükellef olduklarını kaydetti. Yapılan ek zammın tamamen Başkan Yaylalı’nın inisiyatifinde olduğunu ifade eden Tamgaç, şunları söyledi: “Başkan Yaylalı’ya bu örnek davranışından ötürü teşekkür ediyorum. Bizim de görevimiz işçimizin hakkın korumak ve kollamak. Yaptığı bu zam jesti işçilerimizi son derece mutlu etti.”

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 14:17:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?