4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Başkandan müteahhitlere çağrı

Erzurum’un Yakutiye ilçesi yeniden imar edilecek. 3 binin üzerinde gecekondu ve metruk yapı bulunan ilçede modern şehirleşmeyi gerçekleştirmek isteyen Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, müteahhitlere yatırım çağrısı yaptı.


Erzurum Dere Mahallesinde bulunan 64 metruk ev ve gecekonduyu sahipleriyle anlaşarak yıkan müteahhit Fatih İstanbulluoğlu’nun yaptığı çalışmaları izleyen Belediye Başkanı Ali Korkut, ilçe merkezini bu görüntülerden kurtarmak istediklerini söyledi. Kentsel dönüşüm projeleri ve modern bir yapılaşmanın şehir merkezine yakışacağını söyleyen Ali Korkut, şehrin müteahhitleri ve kooperatifçilerine çağrı yaptı.


Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Korkut, “Yakutiye ilçesi Erzurum’un merkezi. Şehir merkezi metruk yapılaşma ve gecekondularla dolu. 3 binin üzerinde gecekondu ve bir o kadar metruk yapılar var. Şehir merkezinde modern yapılaşmayı destekliyoruz. Erzurum’un müteahhitlerine, yap-satçılarına ve kooperatifçilerine çağrıda bulunuyorum. Gelsinler bizim bölgemizde düzgün ve modern yapılaşmaya katkıda bulunsunlar. Belediye başkanı olarak Erzurum’a yatırım yapan herkesin yanında olacağım ve gereken kolaylığı sağlayacağım. İyi niyetle bütün işadamlarımıza bu çağrımı sunuyorum.”dedi.


Çok geniş bir alana sahip olan Yakutiye Belediyesi sınırları içerisinde gündüz saatlerinde 350 bin hareketli nüfus olmasına rağmen ilçenin 200 binin altındaki nüfusa göre pay aldığını belirten Korkut, “İlçede 5 yıl boyunca inşaat sektörü durmuş. Biz bunu hareketlendirmek ve böylece de ekonomiyi canlandırmak istiyoruz. Hedefimiz 5 yıl sonra en az 250 bin insanın oturduğu bir belediyeye kavuşmak. Böylece şehir merkezini metruk yapılar ve gecekondulardan kurtarmış olacağız. Biz elimizi taşın altına koyuyoruz. İşadamlarımız da çaba gösterip, modern bir kent oluşmasına destek versinler.”diye konuştu.


Belediye Başkanı Ali Korkut’un yakın ilgisinden memnun olduğunu belirten müteahhit Fatih İstanbulluoğlu, Dere Mahallesinde 6 bin 500 metre kare bir alan üzerinde çalıştıklarını söyledi. 34 ev sahibiyle kat karşılığı anlaştığını ifade eden Korkut, bölgede 64 eski metruk ve gecekonduyu kaldıracaklarını bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 17:41:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?