6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Başkanlık yarışını Kümbet kazandı

Yıldız Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye, SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün ve Numan Kurtulmuş ile partililer katıldı. Esengün'ün divan başkanlığını yaptığı kongrede mevcut başkan Teoman Kümbet ile Ebubekir Coşkun başkanlık için yarıştı.

Seçim öncesinde kürsüde bir konuşma yapan SP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, kongrenin çok önemli bir süreçte gerçekleştiğini belirterek, "İnsan haklarının ihlal edildiği bir dünyada yaşıyoruz. Bunu Amerika'nın Irak'ta petrol için 1 milyon insanı katlettiğine bakarak rahatlıkla görebiliyoruz. Dünyadaki 7.5 milyar insanın 3.5 milyarının günde 2 doların altında bir parayla yaşadığı bir gerçektir. Dünya çapında ahlak ve kültüre olan bağlılık çözülme aşamasında. Dünyanın karşı karşıya olduğu kriz,

Batılıların sebep olduğu bir medeniyet krizidir. Bu kriz, aynı zamanda üç asırdır dünyayı yöneten Batı krizidir. Sözü artık kitabın ortasından söyleme sırası bizdedir. Türkiye amiral gemisidir ve bu geminin kaptan köşkünde de milli görüş vardır. Bana Erbakan'dan ne öğrendiğimi sorarsanız vereceğim ilk cevap, "iddia ve irade" olur. Muktedir olmanın yolu iddia ve irade sahibi olmaktır. Zafere odaklanmayan hiçbir fikrin muvaffakiyeti söz konusu değildir. Türkiye'de bugünkü karmaşanın asıl sebebi 12 Eylül 1980 ihtilalidir. Türkiye'de siyasi partilerin kapatılmasının Türkiye siyasetine ve Türk halkına hiçbir faydası olmamıştır" ifadelerini kullandı.
575 delegenin oy kullandığı seçimde Teoman Kümbet, oy çoğunluğuyla yeniden başkanlığa seçildi.

..
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2008 Pazar 17:04:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?