7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Başsavcı Cihaner'e 2. ret

BAŞSAVCI CİHANER'İN TAHLİYE TALEBİNİN 2. KEZ REDDEDİLMESİ

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tahliye talebi ekinci kez reddedildi. Cihaner'in eşi Muteber, kardeşleri Orhan ve Gürhan Cihaner büyük bir üzüntü yaşadı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan ikinci tahliye talebi faks ile Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletildi. Talebi değerlendiren İsmail Şahin başkanlığındaki 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti talebi reddetti.

Erzurum Adliyesi önünde basın mensuplarına açıklama yapan Cihaner'in avukatı Hamit Sekman, "Tahliye talebimiz reddedildi. Diyarbakır 2. Ağır ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunarak müvekkilimin yeniden tahliyesini talep edeceğiz" dedi.

Mahkemenin kararının ardından Erzurum Barosu'nda bekleyişlerini sürdüren Cihaner'in eşi Muteber, kardeşleri Orhan ve Gürhan Cihaner büyük bir üzüntü yaşadı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen red kararı ve gerekçesi şöyle:

"Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın CMK 250 maddesi ile yetkili 23 Şubat 2010 tarih ve 2010-329 sayılı yazısı ekindeki şüpheli İlhan Cihaner, vekili avukat Turgut Kazan, 22 Şubat 2010 tarihli dilekçe müvekkilinin tahliyesini talep etmiş olup, CMK 250 maddesince yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Taner Aksakallı'nın 'şüphelinin aleyhine olan delillerin büyük çoğunlukta toplanmış ve sabit ikametgah sahibi olması nedeniyle yurt dışına çıkma yasağı konularak tahliyesine karar verilmesi talep ve mütala

olunur' şeklindeki yazılı görüşü doğrultusunda mahkememize gönderilen 2010-329 sayılı soruşturma dosyası incelendi. Silahlı terör örgütüne üye olma, birden fazla kişi ile tehdit, iftira kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği suçlarından mahkememizce 17 Şubat 2010 tarih ve 2010-10 sorgu, 2009-976 soruşturma sayılı tutuklama müzekkereleri tutuklanmasına karar verilen ve halen Erzurum H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunun şüpheli İlhan Cihaner hakkında verilen kararda suçların CMK'nın 100-3

maddesindeki suçlara yönlik olması, kuvvetli suç şüphesinin varlığı, mevcut delil durumu, tutuklu kaldığı süre delillerin karartma şüphesi bulunması nazara alınarak CMK'nın 100-1, 2, 3 maddeleri ve CMK'nın 251-2 maddesi uyarınca tahliye talebinin reddine şüphelinin tutukluluk halinin devamına, soruşturma rdosyasının Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na tevdiine karar verildi."

BAŞSAVCI CİHANER'İN TAHLİYE TALEBİNİN 2. KEZ REDDEDİLMESİ
BAŞSAVCI CİHANER'İN TAHLİYE TALEBİNİN 2. KEZ REDDEDİLMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 16:56:03
Güncelleme :23 Şubat 2010 Salı 19:01:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?