6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Bayındırlık'ta sertifika töreni

Erzurum'da yapı malzemelerinin piyasa gözetimi ve denetimi kapsamında "Twinning (eşleştirme)" projesi çerçevesinde eğitim alan 10 Bayındırlık Müdürlüğü Mühendislerine bugün düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Erzurum Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü binasında düzenlenen törende konuşan Erzurum Bayındırlık ve İskan Müdürü Yaşar Güvenç, başarılı olan Mühendislerin sertifika almaya hak kazandıklarını söyledi. Proje hakkında bilgi veren Güvenç, şöyle konuştu:

" Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile İngiliz Hükümeti tarafından ortaklaşa yürütülen yapı malzemelerinin piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerinde kapasitenin güçlendirilmesi konulu Twinning (eşleştirme) projesini Yapı İşleri Genel Müdürlüğü yürütmektedir. Bu kapsamda Genel Müdürlüğümüzden elemanlar İngiltere'ye giderek laboratuvar eğitimi almışlardır. Akabinde illerdeki temsilcileri belli bölgelerde toplayarak hizmet içi eğitimi düzenlenmiş olup, bu eğitimlerin sonucunda bir sınav yapılarak katılımcılara düzenlenen sertifikalar verilmiştir. Bu toplantıların birisi de Erzurum'da Milli Eğitim Müdürlüğüne ait Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde yapılmıştır. 10 Çevre ilden Bayındırlık mühendisleri ilimize gelerek bu eğitimi almışlardır. Sertifika alan bu denetim elemanları ilimizde faaliyet gösteren yapı malzemeleri üreten fabrika, imalathane ve benzeri yerlerin ürettiği malzemelerden numuneler alarak laboratuvarlarda incelenmesini yaptıracaklardır. Bu malzemeler ait oldukları standartları taşımıyorlarsa önce yazılı, sonra para cezası ve faaliyetten men durumuna götürmeye kadar yaptırımlarımız olacaktır. Burada ki amaç yapılarda kaliteyi, güvenirliği, uzun ömürlü olmayı artırmaktır. Bu uygulama sadece kamu binalarını ilgilendiren bir uygulama olmayıp bütün inşaat sektörünü ilgilendirmektedir."

Daha sonra Erzurum Vali Yardımcısı Gürkan Polat, sertifika almaya hak kazananlara belgelerini dağıttı.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 16:12:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?