4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Bayram kutlamalarına yoğun ilgi

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 87. yıldönümü Erzurum'da coşku ile kutlandı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği kutlamalarda Erzurumlular geçit töreninde yar alan Mehmetçiği alkış yağmuruna tuttu.


30 Ağustos Zafer Badyamı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü etkinlikleri Havuzbaşındaki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Kutlamalara daha sonra Hastaneler Caddesi'nde devam edildi. Erzurumluların yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde vatandaşlar askerlere yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Törene katılan ve protokolde oturan 88 yaşındaki Muhlis Kerimoğlu, törene katılanların ilgi odağı oldu.

7-8 yaşlarında iken Erzurum'a gelen Atatürk'ün kendisine verdiği Türk bayrağını boynuna asarak töreni izleyen Kerimoğlu, tören sonunda 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç ile bir süre sohbet etti. Kerimoğlu, "Atatürk Erzurum'a geldiği sıra çocuklarla sohbet ediyordu. Ben de para verebileceğini düşünerek yanına koştum. Atatürk para vermedi ama o gün bu bayrağı bana hediye etti. O günden beridir bu bayrağı saklıyorum" dedi.


Erzurum Valisi Sami Bulut, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in halkın bayramını kutlamasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.


Türk Silahlı Kuvvetleri adına Piyade Kurmay Binbaşı Aykut Şeker, Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci ve Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim görevlisi Gürkan Fırat Saylan'ın 30 Ağustos'u anlatan konuşmalarının ardından geçit töreni yapıldı.


Töreni izleyen Erzurumlular geçit töreninde yer alan Mehmetçiğe yönelik yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Erzurumlular askerleri alkış yağmuruna tutarken, töreni izleyen minik asker kıyafetli çocuklar renkli görüntüler oluşturdular.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 13:04:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?