4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Bayramlıklar işportadan...

ERZURUM’DA BAYRAMLIKLAR İŞPORTADAN

Kurban Bayramına bir gün kala Erzurum’un değişik semtlerinde kurulan işporta tezgahları ilginç görüntüler oluşturdu.

Tebriz kapı semtinde bugün zabıta ekipleri nezaretinde trafik ulaşımını engellemeyecek şekilde işportacılar tezgahlarını kurdu. İşportacılar branda çekerek, tezgahlarını kurduktan sonra Tebriz kapı semtinin üst tarafı adeta çadır kent görünümüne büründü.

Özellikle semt pazarlarına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, fiyatların uygun olduğunu ifade ederken, esnaf uzun bir dönemdir piyasada yaşanan durgunluğun bayram öncesi kısmen ortadan kalkmasının sevindirici olduğunu belirttiler.

Bayram şekerinden, giyim elbisesine, kolonyadan ayakkabıya kadar her türlü ürünün satıldığı semt pazarları bayram öncesi vatandaşların akınına uğradı. Alışveriş merkezlerine oranla ürünlerin daha ucuza satıldığı pazarları dolduran özellikle bayanlar giyim eşyalarının satıldığı tezgahlara yoğun ilgi gösterdiler.

Tebrizkapı, Mahallebaşı, Gürcükapı ve Yenişehir semtlerinde kurulan semt pazarlarında piyasaya göre yüzde 50 daha indirimli satılan kıyafetler vatandaşlar tarafından adeta kapışıldı.

Mahallebaşı semtinde kurulan ikinci el eşya ve elbiselerin satıldığı Bit pazarında da bayram öncesi yoğunluk yaşanıyor. Az giyilmiş kıyafetlerin piyasanın çok altında satıldığı pazarı gezen vatandaşlar “Mağazalardan kıyafet alacak paramız yok. Bu yüzden işportadan ikinci el eşyaları tercih ediyoruz" diye konuştular.

ERZURUM’DA BAYRAMLIKLAR İŞPORTADAN
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 15:01:01
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 16:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?