7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Baz istasyonuna tepki

Erzurum'un Şükrüpaşa semtinde bir GSM operatörü tarafından ilköğretim okulunun bulunduğu alanın 500 metre altına baz istasyonu kuruldu.
 
Semt sakinleri baz istasyonuna tepki göstererek Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundular. 

Şükrü Paşa semtinde bir GSM operatörü tarafından baz istasyonu kurmak için çalışma başlatıldı. Çalışmalar belediyeden izin alınmadığı gerekçesiyle zabıta ekipleri tarafından durduruldu. Şükrüpaşa semtinde izinsiz olarak yapılan baz istasyonu mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Semt sakinleri tüm dünyada zararlarının kanıtlandığı baz istasyonunun mahallelerinde yapılmasına müsaade etmeyeceklerini belirterek, inşaatın yapıldığı alanda protestoda bulundular. 

Baz istasyonunun yapılmaması için imza toplayarak, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan semt sakinleri, şunları söyledi: 

"Birçoğu gelişme çağında olan çocuklarımızı her türlü zarara karşı korumak bizlerin olduğu gibi bizleri yönetenlerin de vazifeleridir. Belediyemiz bu konuda gerekli çalışmaları yapmış ancak kanun açısından fazla bir müdahalede bulunma şansı olmamıştır. Bizler Şükrüpaşa Mahallesi sakinleri olarak büyüklerimizden de bu konuda yardım bekliyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 10:47:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KEMAL IP: 88.252.18.xxx Tarih : 18.11.2008 20:52:54

YENİŞEHİRDE DE ÇOK FAZLA BAZ İST. VAR FAKAT İNSANLAR BUNLARIN NE OLDUĞUNUN BİLE FARKINDA DEĞİLLER. ÜSTELİK EVİMİZİN YANIBAŞINDA BENCE BUNU SEMT İNSANLARI DEĞİL BELEDİYE TAKİP ETMELİ AMA NERDEEE...