7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

BBP Genel Sekreteri Palandöken'de

Büyük Birlik Partisi (BBP) Palandöken İlçe Teşkilatının Genel Kurul toplantısına katılmak üzere Erzurum'a gelen BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, "Halkımızın desteği ile çok büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum, bayrağımızı çok daha zirvelere taşıyacağız" dedi.


Yıldızkent semtinde bulunan 19 Mayıs Spor Salonu'nda gerçekleştirilen BBP Palandöken İlçe Kongresi'nde konuşan BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun, yeğeninin şehit olması nedeniyle kongreye katılamadığını söyledi.


BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, telefonla katıldığı kongrede çok yakın bir arkadaşının oğlu şehit olduğu için kongreye katılamadığını, çok verimli bir kongre olacağına inandığını belirtti. Yazıcıoğlu, "Çok yakın arkadaşımın oğluna kurşun isabet etti. Onların yanında olmam gerektiği için Erzurum'a gelemedim. Biliyorum ki, Erzurumlu kardeşlerimiz sayesinde çok verimli ve kavgasız bir kongre gerçekleştirilecek. Çünkü, Erzurum kendine yakışanı yapar. Sizlerin azmi ve samimiyetiyle Türk bayrağımızı zirvelere çıkaracağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.


Palandöken ilçesi için verimli bir kongre olacağının altını çizen Genel Sekreter Yalçın Topçu, "Burada sizlerle olmaktan gurur duyuyorum. Öncelikle bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Palandöken İlçe Teşkilatı yeni kurulmasına rağmen büyük başarılara imza attı. İnanıyorum ki bu kongreden sonra çok daha büyük başarılara imza atılacak" ifadelerini kullandı.


Ülke gündemine ilişkin konularda da değerlendirmelerde bulunan Topçu, "Son yıllarda televizyonlarda kadın programları iyice yaygınlaştı ve halkımız onların bağımlısı oldu artık. Bunun bir oyun olduğunu düşünüyorum. Çünkü önemli olaylar olmasına rağmen insanlarımız kadın programlarını izliyor, buna bir çözüm bulunması gerekir" diye konuştu.


Irak'ta bin 500 kişinin katledildiğini bunların arasında ağzında emziği olan, anne karnında olanların da olduğunu belirten Topçu, "Jeopolitik konum olarak çok önemli bir toprak parçası üzerinde oturuyoruz. Irak özel konum olarak bizim kadar önemli bir toprak parçası üzerinde olmamasına rağmen coniler tarafından katledildiler. Bütün bunları görerek önlem almalıyız. En basit bir örnek olarak NATO'nun askeri gemilerinin 'Gürcistan'a yardım götürüyoruz' bahanesi ile denizlerimizden geçmelerine izin verilmemeli. Çünkü tarihimizde imzalanmış bir Lozan Antlaşması var, bu unutulmamalıdır" şeklinde konuştu.


Kongrede partililer zaman zaman, "En büyük asker bizim asker, en büyük mebus bizim mebus, en doğru mebus bizim mebus'', ''Yazıcıoğlu'nun askerleriyiz" şeklinde sloganlar attı.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 18:55:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?