7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

BBP kongreleri devam ediyor

Büyük Birlik Partisi İlçe Kongreleri sürüyor. Daha önce Palandöken ilçe kongresini gerçekleştiren BBP Teşkilatı, dün de Pasinler ilçe Kongresini tamamladı. Yoğun katılımın olduğu kongrede delegelerin tümünün oylarını alan Ümit Yaşar Dursun yeniden İlçe Başkanlığına getirildi. 

KONGRE SÜRECİ
Pasinler BBP İlçe Kongresi’ne İl Başkanı H.Faruk Şahin, Palandöken İlçe Başkanı Hüseyin Karaca, Yakutiye İlçe Başkanı Kutluhan Baltacıoğlu, Aziziye İlçe Başkanı Ali Kürşat Bilgin ile il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Pasinler ilçe teşkilatı mensupları katıldı. 

BAŞKAN ŞAHİN SUNUM YAPTI
Kongrede açılış konuşmasını yapan BBP Erzurum İl Başkanı Faruk Şahin, Ülke gerçekleri üzerinden siyaset etmeyi değil, siyasetle ülkeye hizmet etmeyi amaçladıklarını söyledi. 

Toplumun manevi ve maddi dinamiklerini iyi okuduklarını, Milletin değerlerini koruyup paylaşarak, sosyo ekonomik sorunlara çözüm ürettiklerini belirten İl Başkanı Şahin, “Biz, günü birlik ve popülist yaklaşımlarla siyaset etme düşüncesinin yabancısı olduk ve öyle kalacağız. Meselemiz, bu milletin meselesidir. Yani toplumsal gerçeklerdir.” diye konuştu. 

Konuşmasında Erzurum’un kalkınma ve gelişme sorunlarına da değinen BBP İl Başkanı Şahin, Erzurum’un ülke bazında sosyo ekonomik performansındaki düşüşe seyirci kalmayacaklarını, sorunlara çözüm önerileri sunmak şeklindeki yaklaşımlarla, halkın nabzını tutmaya devam edeceklerini kaydetti. 

ERZURUM’UN KALKINMA OLGUSU
Erzurum’un bütün ekonomik sektörlerde ciddi bir kayıp süreci içinde bulunduğunu, göç olgusunun artış kaydettiğini vurgulayan Şahin, “Erzurum ekonomik anlamda göçüşme yaşıyor. Kapanan işyeri, protestolu senet sayısında artış var. Şirketleşme olgusu ciddi biçimde yavaşlamıştır. Genç nüfus işsizlik sorunuyla karşı karşıyadır. İstihdama yönelik kamu yatırım sayısı düşmüş, özel sektör eliyle yatırım ise hiç yok mesabesine inmiştir. Erzurum ekonomik anlamda geleceğini göremez durumdadır. Biz bu sorunları istismar ederek siyaset yapmayı dışlıyor, meseleye çözümler üretilmesi noktasında bakıyoruz “ dedi. 

Erzurum ekonomisindeki yavaşlamanın, ili bölge içinde de gerileme sürecine soktuğuna işaret eden Şahin, “Erzurum’un sosyo ekonomik sorunlarına seyirci kalamayız ve kalmayız” vurgusunu yaptı. 

DURSUN GÜVEN TAZELEDİ
İl Başkanı Şahin’in konuşmasından sonra seçimlere geçildi. Divan Başkanlığını Palandöken İlçe Başkanı Hüseyin Karaca’nın yaptığı kongreye tek liste ile katılan kurucu ilçe başkanı Ümit Yaşar Dursun yeniden seçildi. Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Ercan Polat, Hayrettin Ekrem Atmaca, Hayrettin Zafer, Zafer Toramanoğlu, Turan Yılmaz, Gökhan Bayoğlu, Hakan Erbaş Nuh Naci Mindivanlı, Muharrem Ağkurt ve Mustafa Yekin seçildiler.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 09:47:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?