7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

BBP'den basın toplantısı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Palandöken İlçe Başkanı Hüseyin Karaca, AB uyum yasalarının terörle mücadeleyi sekteye uğrattığını belirtti. 

İlçe Binasında basın toplantısı düzenleyen Karaca, 30 yılı aşkın bir süredir devam eden terörün çok tehlikeli boyutlara ulaştığını söyledi. Karaca, açıklamasına şöyle devam etti: 

"AB uyum yasaları adı altında teröre karşı kahramanca mücadele eden güvenlik güçlerimizin yetkileri kısıtlanarak terörle olan mücadele sekteye uğratılmıştır. Yıllardan beri bölücü terörü destekleyip beslediği halde ülkemize demokrasi dersi vermeye çalışan batının çirkin yüzü karşısında bir an önce gaflet uykusundan uyanılarak gerekli kanun düzenlemelerinin yapılması gerekmektedir. Terörün sebeplerini ekonomiye bağlayarak Güney Doğu'yu kalkındırmak adıyla 22,5 milyar dolar bütçe ayıranlar diğer bölgelerin kalkınmasını neden hiç düşünmezler. Doğu Anadolu'da işsizlik ve yoksulluk her geçen gün çığ gibi büyümektedir. İlimizde ve bölgemizde sanayileşme ve istihdam konusunda herhangi bir çalışma ve düşüncenin olmaması bizleri endişelendirmektedir. 

Halkın oylarıyla seçilip giden milletvekillerinin Erzurum ile ilgili hiçbir sıkıntıyı gündeme getirmemelerini anlamakta zorluk çekmekteyiz. Güneydoğu için sürekli sanayileşme ve istihdam projeleri üreten hükümet neden Doğu Anadolu'ya üvey evlat muamelesi yapıyor. Hayat ve iklim şartlarının ağır olduğu bölgemizde herhangi bir sanayileşme, yatırım ve istihdam yapılmayacaksa eğer, Osmanlı da olduğu gibi bölge vergiden muaf tutularak azda olsa bölge insanının yükü hafifletilmelidir. 

Son zamanlarda ülke gündemine oturan Ergenekon örgütünün dağıtılıp yok edilmesi konusunda üstün gayret ve fedakarlık gösterenler yıllardan beri bölücülük yapan ve her ortamda terör örgütünün savunuculuğunu ve tetikçiliğini yaptıran DTP'li milletvekilleri ve belediye başkanları karşısında neden aynı gayret ve fedakarlığı göstermiyorlar. Bu durum karşısında büyük Türk milleti olarak sabrımız taşma noktasına gelmiştir."

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 18:41:06
Güncelleme :25 Ekim 2008 Cumartesi 18:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?