6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

BBP'den rektör için istifa kampanyası

Büyük Birlik Partisi (BBP) Erzurum Teşkilatı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz’ın istifası için "İstifa Çadırı" kurarak imza kampanyası başlattı.

Aziziye Anıtı önünde bugün kurulan çadırda bir basın açıklaması yapan BBP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Genel Başkan Danışmanı Emrullah Önalan, Atatürk Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde yaşanan başörtü olayıyla ilgili tepkilerini dile getirerek, Rektör Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz’ı istifaya çağırdı.

Rektör Prof. Dr. Sütbeyaz’ın istifası için Erzurum’da imza kampanyası başlattıklarını belirten Önalan, "Bu kadar süredir bilimsel yönetimi beceremeyen Rektör Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz hocamızın istifa ederek hem Erzurum’u, hem de kendisini azaptan kurtarmasını diliyoruz. Üniversite yönetimine özellikle Rektör Yaşar Sütbeyaz Bey’e soruyoruz. Cumhuriyet’in hafızası, temeli, kökü olmuş bu şehirde bu yönetim anlayışı yakışıyor mu? Bu şehrin çocuğu olan bir Yaşar Sütbeyaz’a bu anlayış yakışıyor mu? Bu şehit analarına gösterdiği anlayıştan acaba hastanede bilim ve akademik unvanların para ve kimlik fukaralığına alet eden bazılarına uygulamayı düşünmüyor mu? Her sorumlu vatandaşa soruyoruz. Çakıl taşı için savaşmayı göze alan bir Türk milleti kaybettiği insanları ya da beyinleri için de dertlenmeyi ne zaman akıl edecektir. Bu konuda bunu bir parti meselesi olarak görmüyoruz." dedi.

BBP MKYK üyesi Önalan, başlatılan imza kampanyasına tüm Erzurumlular’ın destek vermesini beklediklerini ve kampanya sonunda imzaların Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve YÖK Başkanlığı’na gönderileceğini söyledi.

Öte yandan, başlatılan imza kampanyasına büyüklerin yanı sıra küçük bir kız çocuğu da imza atarak destek oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 14:48:05
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 15:58:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hamdullah KILIC IP: 194.27.49.xxx Tarih : 20.06.2005 11:09:22
Ataturk Universitesi mezuniyet toreninde meydana gelen olayla ilgili olarak BBP'nin baslatmis oldugu 'Rektor istifa kampanyasini' siddetle kiniyorum. Halkin dini duygularini istismar edilerek siyaset yapanlarin bu ulkeye neler kaybettikleri ortadayken bu partiler halkin karsisina cikip kendilerine oy toplama adina kampanya duzenlemeleri esef vericidir. Bugun iktidarda olan parti yoneticileri, Erzurum milletvekilleri ve iktidara yakin parti yoneticileri basinda bu konuyla ilgili aciklamalar yapiyorlar. Oysaki buyuk bir cogunlukla Iktidarda olan parti yoneticilerine turbanla ilgili yasayi neden cikarmiyorsunuz diye sormak gerekmez mi? Sayin Rektor Prof. Dr. Yasar Sutbeyaz'i yirmi yildan beri yakinen taniyorum. Sayin Rektor Turk milletinin milli ve manevi degerlerine en az bu kampanyayi duzenleyen ve haksiz saldirilari baslatanlar kadar baglidir. Olay aninda Rektor orada olsaydi veya haberdar edilseydi boyle bir seye asla musade etmez ve o bayani bizzat kendisi iceri alirdi.