4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

BBP'den sağduyu çağrısı

BBP'DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

BBP Palandöken İlçe Başkanı Hüseyin Karaca, Türkiye'nin ateşle imtihan edildiğini ifade ederek ülkenin içine çekilmek istendiği ortamın korkunç ve tehlikeli olduğunu belirtti.

BBP Palandöken İlçe Başkanı Karaca, yaptığı açıklamada, Çanakkale ve Sarıkamış'ta şehit olanların etnik kimliğinin sorulmadığını, herkesin bu topraklar için can verdiğini dile getirdi. Türkiye'nin ateşle imtihan edildiğini dile getiren Karaca, ülkenin içine çekilmek istendiği ortamın korkunç ve tehlikeli olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin daha önce bu tür olayların bedelini ağır ödediğinin altını çizen Karaca, aynı oyunların tekrar oynanmaya başladığını ifade etti. Bu oyunu bozacaklarını ve provokatör eylemlerin hiçbir yerinde yer almayacaklarını vurgulayan Karaca, "Bu coğrafyada yaşayan Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Alevi'si ve Sünni'siyle sayamayacağım bir sürü etnik unsuruyla yüz yıllardır aynı değerler uğruna mücadele vermişiz. Aynı Allah'a, peygambere, kitaba, kıbleye ve aynı bayrağa inanan bu uğurda can veren bu insanları ayrıştırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.

Çanakkale ve Sarıkamış'ta şehit olanlara etnik kimlik sorulmadığına dikkat çeken Karaca, "Bu memleketin vatanperver, milliyetçi, maneviyatçı tüm insanlarına sesleniyorum. Aman aman oyuna gelmeyin. Devletimizin askeri var, polisi var. Kim ne yaparsa yapsın bu işi devlete bırakalım devletimiz her zaman bu işin üstesinden gelecektir." ifadelerini kullandı.

Ortak düşmanın PKK olduğunu dile getiren Karaca, komşuluk yaptıkları, kız alıp verdikleri ve aynı kültür ekseninde yer aldıkları Kürt vatandaşlarla hiçbir problemlerinin olmadığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 10:13:04
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 10:17:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?