4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

BEAH çalışanlarına eğitim

 Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) çalışanlarına etkili iletişim ve insan ilişkileri konusunda bilgiler verildi.

Hastane konferans salonunda düzenlenen eğitim çalışmasında Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ertuğrul Yaman, insan ilişkilerinde iletişimin belirleyici bir rolü olduğunu söyledi. Yaman konuşmasında, “İletişimi etkileyici kılmak, bir kimlik göstergesidir. Etkili bir iletişime sahip olan ve iletişimde beden diline hakim olarak, bunu en güzel şekilde kullanan birey, yaşam kalitesini yükseltir, anlamak ve anlaşılmak hususunda özgüven kazanarak, çevresine de faydalı bir insan olur.”dedi.

Sağlık sektöründe çalışanların, toplumun çeşitli kesimlerine mensup üyeleriyle sık sık karşılaştığını vurgulayan Yaman, sağlık hizmeti almak için hastanelere başvuran insanların dertlerini bilmek, onları anlamak ve yardımcı olabilmek için sağlıklı bir iletişlim kurmanın gerektiğini ifade etti.

İki seans olarak düzenlenen konferansın sabah oturumuna, hastanede görev yapan yönlendirme, bilgi işlem ve güvenlik personeli yoğun ilgi gösterirken, öğleden sonra yapılan oturuma ise hekim, hemşire ve sağlık personeli katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 09:55:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?