4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

BEAH'a klinik şef alacak

Sağlık Bakanlığı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (BEAH) klinik şef ve şef yardımcıları alacak.


Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastanelerine alınacak klinik şef ve şef yardımcılıklarına müracaatlar başladı. Türkiye genelinde bulunan eğitim ve araştırma hastanelerine çok sayıda şef ve şef yardımcısı atayacak olan sağlık bakanlığı Erzurum Beah için ise 5 klinik için şef, 10 klinik için 11 şef yardımcısı görevlendirecek.


Sağlık Bakanlığı açıklamasında Erzurum BEAH’taki kliniklere alınacak şef ve şef yardımcılıkları şöyle: Anesteziyoloji ve reanimasyon: 1 şef, beyin cerrahi: 1 şef, genel cerrahi: 1 şef, 2 şef yardımcısı, göz hastalıkları: 1 şef, 1 şef yardımcısı, iç hastalıklar: 1 şef, kadın hastalıkları ve doğum: 1 şef yardımcısı, kalp damar cerrahisi: 1 şef, kardiyoloji: 1 şef yardımcısı, kulak burun boğaz: 1 şef yardımcısı, nüroloji: 1 şef yardımcısı, ortopedi ve travmatoloji: 1 şef yardımcısı, radyoloji: 1 şef yardımcısı ve üroloji: 1 şef yardımcısı.


Konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Eğitim ve Araştırma Hastanelerine profesör ve doçent olan ilgili dalda uzman tabipler arasından klinik şefi ve klinik şef yardımcısı atanacaktır. İlgili uzmanlık dalında profesör veya doçentlik unvanı almış olan tabipler, Bakanlığımız web sitesinde ilan edilen kadrolardan sadece birine müracaat edebileceklerdir.
Müracaat eden adayların bilimsel çalışmalarını ve eğitimci niteliklerini değerlendirmek üzere Bakanlığımızca, ilgili uzmanlık alanlarında üç profesör veya klinik şefi tespit edilecek ve tespit edilen profesör veya klinik şefleri adaylar hakkındaki mütalaalarını, öncelik sıralaması yaparak ayrı ayrı Bakanlığımıza bildireceklerdir. Atamalar bu mütalaalara göre yapılacaktır.”denildi.


BRANŞTA UZMAN OLMA ŞARTI
Sağlık Bakanlığı tarafından alınacak doktorlar için müracaat edecekleri branşta uzman olma şartı aranacak. Klinik şef ve şef yardımcılıkları için, müracaat edeceği branşta uzman olması, profesör veya doçentlik unvanı olacak. Ayrıca, devlet memurluğundan ve kamu görevinden çıkarılma cezası almamış olanlar 13 Mayıs 2009 tarihine kadar müracaatlarını Sağlık Bakanlığı, Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü, Prof. Dr.Nusret Fişek Caddesi No: 41 06434 Yenişehir/ANKARA adresine şahsen yapacaklar.


Müracaat şartlarını taşıyanlar, bakanlığın internet sitesinde belirtilen kadrolardan sadece birine; istediği kadro ve hastane adını belirten bir dilekçe ekinde, bilimsel ve eğitici niteliklerini gösterir 4 takım dosya, profesör veya doçentlik belgesinin tasdikli sureti, uzmanlık belgesinin tasdikli sureti,ile birlikte müracaat edebilecekler.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 10:05:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?