7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

BEAH’da bir ilke daha imza!

BEAH’DA BİR İLKE DAHA İMZA ATILDI

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi başarılı tıbbi operasyonlarına bir yenisini daha ekledi.

 Doğu Anadolu Bölgesinde ilk defa gerçekleştirilen Kapalı Yöntem Reflü Ameliyatı (Laparaskopik Nissen Fundoplikasyon) Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başarıyla gerçekleştirildi.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ’NDE BİR İLK

Erzurum’un Köprüköy ilçesinde yaşayan Adem Aslan (30) isimli vatandaş, şiddetli göğüs yanması ve göğüs ağrısı şikayetiyle bir süre önce Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğine başvuruda bulundu. Yapılan tetkikler sonucunda Aslan’ın mide içeriğinin yemek borusuna doğru kaydığı tespit edildi. Genel Cerrahi Kliniği doktorlarından Op.Dr. Recai Çapoğlu, Op.Dr. M.Ali Karahan, Op.Dr. Özgür Pekel tarafından ameliyata alınan Aslan, 3,5 saat süren başarılı bir operasyon sonucunda sağlığına kavuştu.

Ameliyat sonrasında bir açıklamada bulunan Op.Dr. Recai Çapoğlu Doğu Anadolu Bölgesinde ilk defa bir hasta üzerinde uygulanan operasyon hakkında bilgi verdi Çapoğlu; “Hastamız bize şiddetli göğüs yanması ve ağızdan ekşi su gelmesi şikayetiyle başvurdu. Hastanemizde 24 saatlik PH Analizi yapılıp, özefagus manometresi tamamlandıktan sonra ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyat sonucunda hastamız şuan gayet iyi ve 2 gün içerisinde taburcu edilecek. Birkaç günlük istirahatin ardından normal yaşantısına devam edebilecek hale gelecektir. Açık yöntemde yapılan reflü ameliyatı zor ve hasta için de büyük bir ameliyat olmakta. İlkini gerçekleştirdiğimiz kapalı yöntem ameliyat ise hastanın daha erken normal hayatına dönmesini sağlaması bakımından önemlidir.” diye konuştu.

Adem Aslan ise ameliyat sonrası kendisiyle yakından ilgilenen Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği doktorlarına teşekkür etti.

BEAH’DA BİR İLKE DAHA İMZA ATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 17:13:05
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 18:17:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?