4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Bebek ölümünde ihmal iddiası

Erzurum'da yeni doğan bebeğin ihmal sonucu öldüğü iddia edildi.
İddiaya göre, Cüneyt Uzar'ın(37) eşi Nevin Uzar, 23 Haziran 2009 tarihinde doğum sancısı sebebiyle Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi'ne getirildi.

Burada yapılan ilk tetkiklerinin ardından normal doğum sonrası kız bebeği dünyaya geldi.

Doktorlar, aileye anne karnında dışkısını yediği için kuvöze alınan bebeğin bir hafta süre ile burada kalacağını bildirdi. Bir gün kuvözde kalan bebek 25 Haziran 2009 tarihinde taburcu edildi. Akşam 16.00 sıralarında bebeklerini alarak evlerine dönen aile bir süre sonra bebeğin fenalaştığını gördü. Sağlık Ocağı'na başvuran Uzar ailesi, yapılan müdahaleye rağmen kızlarını kurtaramadı.


Olaydan sonra kızlarının ihmal sonucu hayatını kaybettiğini savunan Uzar ailesi olayla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulundu. Muhammet(12) ve Merve(10) isimli iki çocukları bulunan Uzar ailesi, sosyal güvenceleri olmadığı için çocuklarının kuvözden erken çıkarıldığını ve doktorların ihmali sonucu hayatını kaybettiğini öne sürdü.


Baba Cüneyt Uzar, "Eşim normal olarak doğum yaptı. Doğum sonrası bebeğin anne karnında dışkısını yediği için kuvöze alınacağını ve bir hafta burada kalacağını söylediler. Daha sonra bana kuvözde kalmasının bir haftalık maliyetinin 2 bin lira olacağını söylediler. Ben de bu parayı ödeyecek durumda olmadığımı bildirdim.

Hastane başhekimi ile görüştük. Senet imzaladım. Ancak bir gün sonra çocuğu kuvözden çıkararak taburcu ettiler. Çocuk bir gün sonra hayatını kaybetti. Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulunduk. Adli olarak da sorumlular hakkında şikayette bulanacağım" diye konuştu.


Nene Hatun Hastanesi Başhekimliği'nden ise konuyla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü'nce inceleme başlatıldığı ve incelemenin devam ettiği bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 13:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?