4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Beceri 10 kursları başlıyor

BECERİ 10 (UMEM) KURSLARI BAŞLIYOR

Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan işsizliğe çözüm getirmek üzere 20 Temmuz 2010’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından kamuoyuna duyurulan BECERİ’10 Projesi’yle ilgili çalışmalar sürüyor.

Çalışma Bakanlığı, İş-Kur, Milli Eğitim Bakanlığı, TOBB ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) tarafından yürütülen proje, İş-Kur’a kayıtlı işsizlere, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda alacakları meslek edindirme kurslarını takiben, TOBB üyesi olan firmalarda sağlanacak ücretli staj imkanı yoluyla deneyim kazandırılmasını amaçlıyor. “Beceri Kazandırma ve İş Edindirme Seferberliği” sloganıyla yola çıkan proje kapsamında yararlanacakları meslek edindirme kursları ve staj sonunda başarılı olan kursiyerleri işe alacak firmalara 4,5 yıla kadar sürecek olan sigorta prim teşvikleri sağlanacak.

Erzurum’da proje ile ilgili olarak 6 ana başlıkta kurslar açıldı. İlgilenen adayların öncelikle İŞKUR’a kayıtlı olmaları ve daha sonra http://www.umem.org.tr/ internet adresinden açılan kurslara başvurmaları gerekiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2011 Perşembe 11:40:04
Güncelleme :27 Ocak 2011 Perşembe 20:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?