6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Belediye Başkanı Yaylalı'dan mesaj

Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, öğretmenlerin topluma yol gösteren, bilgili ve kültürlü gençlerin yetişmesine katkı sağlayan, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın yetişmesinde büyük emeği bulunan, bedeli hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar saygın insanlar olduğunu söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" sözüyle öğretmenlere büyük sorumluluk ve kutsal bir görev yüklediğini kaydeden Yaylalı, şunları söyledi:

"Öğretmenlerimiz tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin ve hoşgörünün öncüleri, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan örnek insanlardır. Türkiye Cumhuriyeti’nin öğretmenleri, Başöğretmen Atatürk’ten aldıkları görevi, toplumumuzu çağdaş uygarlık düzeyine yükseltme gayretiyle sürdürecek ve evrensel medeniyet kulesi de hiç şüphesiz bu onuru taşıyan fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimiz sayesinde yükselecektir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza çağdaş bir eğitim ve öğretim sistemi içerisinde eğiten, bilgilendiren, yol gösteren ve bu suretle topluma en büyük hizmeti veren Türk Milli Eğitimi'nin temel taşı ve bizlere örnek fedakar bir varlıktır öğretmen. Doğruluk, dürüstlük, vefa, sadakat ve yardım severlik gibi evrensel değerlere ulaşmamızı sağlayan, hayatımızı idame ettirmek için bizlere gereken bilgi, beceri ve davranışları kazandıran, bizlere yeri geldiğinde anne, baba, kardeş, abla, ağabey ve arkadaş olan öğretmenlerimizin, eğitime yön veren yöneticilerimizin ve tüm eğitim camiasının Öğretmenler Gününü kutluyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, görevi başında şehit olmuş ve ebediyete intikal etmiş şehit öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, yıllarca hizmet ettikten sonra emekliye ayrılmış öğretmenlerimize sağlık ve huzur dolu bir hayat, mesleğe yeni başlamış öğretmenlere de başarılar dilerim.”

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 14:21:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?