4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Belediye işçileri çözüm bekliyor

Erzurum’da 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerle tüzel kişilikleri sona eren Kazım Karabekir, Dadaşköy ve Dumlu Belde Belediyelerinde çalışan personelin durumu belirsizliğini koruyor.

Seçim sonrasında kapılarına kilit vurulan Kazım Karabekir, Dadaşköy ve Dumlu Belediyesinde çalışan işçi ve memurlar Yakutiye ilçe Belediyesi’ne devredildi. Kapatılan belediyelerden gelen personelle çalışan sayısı 830’a ulaşan Yakutiye Belediyesi, büyük bir maddi problemle karşı karşıya kaldı. Kendi personelinin maaşını ödemede sıkıntı çeken Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, devredilen personelin sorununa çözüm bulunması için harekete geçti.

Konuyla ilgili olarak hazırlanan raporlar Erzurum Valisi Sami Bulut tarafından geçtiğimiz hafta Ankara’da Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ ile milletvekillerine iletildi. Yaklaşık 350 işçi-memurun Erzurum’daki diğer kamu kurum ve kuruluşlarına dağılımını içeren raporla ilgili çalışmalara başlandı.

MAAŞ ALAMADILAR

Tüzel kişilikleri sona eren belediyelerin çalışanlarının Nisan ayı maaşlarını alamadıkları bildirildi. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, belediyenin mevcut çalışanlarının maaşlarını bile yüzde 80’ini ödeyebildiklerini, işçilere 200 bin liraya yakın borçları kaldığını ifade ederek, diğer belediyelerden gelen personele ödeme yapılamadığını bildirdi.

İller Bankası’ndan gelen payla bu kadar personelin maaşını ödemelerinin imkansız olduğunu anlatan Korkut, “Yakutiye Belediyesi olarak 4 belediyeyi teslim aldık. Tüzel kişilikleri sona eren 3 belediyenin yaklaşık 350 kişilik personeli bize gönderildi. Biz konuyla ilgili sıkıntımızı sayın Valimize anlattık. İller Bankası payıyla bu işçilerin maaşını bile ödeyemeyeceğimizi bildirdik. Sayın valimiz geçen hafta konuyla ilgili Ankara’da gerekli temaslarda bulundu. Bu problemi çözme noktasında çalışmalarımız devam ediyor. İşçi arkadaşların sıkıntılarını iyi biliyorum. Eğer onları ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtabilirsek, rahatlıkla maaşlarını alır duruma gelecekler.”dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 17:12:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?