7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Belediye kent konseyi kuruluyor

Kent konseyinin kurulması için önümüzdeki Perşembe günü Ticaret Odası Salonu’nda yapılacak toplantının büyük önem taşıdığını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Kent konseyi ile birlikte hemşehricilik sistemi gelişecek” dedi.

Kent Konseyi’nin, kent vizyonu ve hemşehricilik bilincini geliştirilmesi, yanında kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, hesap sorma ilkelerine de zemin hazırlayacağını anlatan Başkan Küçükler, kent konseyinde alınacak kararların belediye meclisinde değerlendirileceğini hatırlattı. Erzurum’un gelişmesine önemli katkı sağlayacak Kent Konseyi’nin ilk toplantısına katılımın yüksek olacağına inandıklarını vurgulayan Başkan Küçükler, şunları söyledi:“Kent Konseyi, kente ilişkin faaliyet planlarının belirlenmesi ve ortak bir aklın oluşturmasına katkıda bulunacaktır. Biz, yerellik ilkesi çerçevesinde katılımcılığı ve uzlaşma kültürünü geliştirmek istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, demokrasi kültürünün gelişmesine de hizmet edecek. Kentin kimliğine ilişkin tarihi, kültürel değerlere sahip çıkmak için çalışacak.”

KENT KONSEYİ NEDİR?

5393 sayılı Belediye Kanunu'na dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu konsey. Bu konseyde karar vericilerin yan ısıra sivil toplum kuruluşları da yer alıyor. Kanundaki tanımı;

merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla hemşehrilik hukuku çerçevesinde buluşulan, kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği uzlaşmanın esas alınarak demokratik bir yapı oluşturulan yönetim mekanizması.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 17:49:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emrah poLat IP: 81.215.50.xxx Tarih : 24.04.2008 20:19:23

Bencede Chok GüzeL bi sistem