6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Belediye köpekleri topluyor

Erzurum'da çoğu çocuk 26 kişinin kuduz köpek tarafından ısırılmasından sonra Büyükşehir Belediyesi başıboş köpekleri toplamaya başladı.

Kentin Gölbaşı Semti ile Veyisefendi Mahallesi'nde dün bir sokak köpeği 26 kişiyi ısırdı. Abdurrahman Gazi Mahallesindeki Erzurum Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü’ne (ESKİ) ait su deposunun güvenlik görevlileri, kendilerine de saldıran bu köpeğe ateş etti. İtlaf edilen köpeğin, Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'nde yapılan tetkiklerde kuduz olduğu saptandı.


Erzurum Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, köpeklerin saldırısına uğrayanların 17’sinin 15 yaşın altında olduğunu, tümünün Numune Hastanesi ve Palandöken Devlet Hastanesi'nde tedavi gördüğünü söyledi. Vançelik, köpek saldırısına uğrayanlara kuduz aşısı uygulandığını söyledi.


KRİZ MERKEZİ KURULDU


Erzurum’da 26 kişinin kuduz köpek tarafından ısırılması üzerine Valilik bünyesinde Kriz Merkezi kuruldu ve yapılan toplantıda alınacak önlemler görüşüldü.

Toplantıdan sonra yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Müdürlüğü'nce bu konuda mahallelerde eğitim çalışması yapılması için 3'er kişiden oluşan 4 ekip oluşturulduğu, Büyükşehir Belediyesi'nin sokaklardaki başıboş köpekleri toplayacağı, Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin hayvanlara aşılama çalışmaları yanında karantina ve dezenfeksiyon işlemlerini yürüttüğü belirtildi.

Açıklamada, bu tür ısırılma olaylarına maruz kalanlara sağlık kuruluşlarında ücretsiz aşı ve tedavi uygulandığı da yer aldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 19:02:28
Güncelleme :31 Mayıs 2008 Cumartesi 19:07:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?