4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Belediye personeline seminer

BELEDİYE PERSONELİNE SEMİNER

Erzurum'da Büyükşehir Belediyesi personeline yönelik "Zaman yönetimi ve toplam kalite yönetimi" konulu seminre düzenlendi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda bugün başlayan ve 4 gün sürecek olan "Zaman yönetimi ve toplam kalite yönetimi" konulu seminre belediye bünyesindeki daire amirleri katıldı.

Seminerde katılımcılara klasik yönetim anlayışı ile toplam kalite yönetimi anlayışı arasındaki farklar anlatılarak, şu bilgiler verildi:

"Klasik yönetim anlayışında tepe yönetiminin görüş ve düşünceleri doğrultusunda tepeden aşağıya doğru inen bir hiyerarşi içinde kurumlar yönetilmekte, astlar, amirlerinden aldıkları talimatlara göre işlerini görmektedirler. Halbuki toplam kalite yönetimi anlayışında ise, amaç talepler doğrultusunda müessesenin tüm birimlerinin yönlendirilmesi ve tam olarak hizmet tatmininin sağlanmasıdır. Bütün bu sayılanları gerçekleştirmek ise temelde hemen hemen tümü ile yönetimin sorumluluğundadır. Herşeyden önce, ana gayenin hizmet olduğu yönetim tarafından içtenlikle benimsetilmelidir. Bu doğrultuda yönlendirilen bir kuruluşta yönetim piramidi de tersine dönmektedir."

BELEDİYE PERSONELİNE SEMİNER
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 17:42:04
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 18:51:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?