7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Belediye yıktı, o yaptı

Erzurum’un Aşkale ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde bir barakada barınan ve çok sayıda keçi besleyen bir vatandaş, çevreye zarar verdiği gerekçesiyle şikayet edildi. 

Arif Yalçın, 10 nüfusuyla Aşkale'de Bahçelievler Mahallesi’ne yerleşerek hayvancılık yapmaya başladı.Ancak hayvanlar ve yetiştirdiği köpeklerden dolayı çevre sakinleri rahatsız olmaya başladı. Keçi besleyen Yalçın ailesi , tüm uyarılara rağmen hayvanları yetiştirmeye devam etti. 

Uyarıları dinlemeyen Arif Yalçın’ın barınağı geçtiğimiz yaz aylarında Aşkale Belediye zabıta ekipleri tutanak tutulmasının ardından yıkıldı. Arif Yalçın bir süre sonra barınağı kurarak hayvan yetiştiriciliğine devam etti. 

Çevre kirliliği , çevreye zarar verme, devlet yerini işgal etmekten dolayı ; Aşkale Kaymakamlığı ve Aşkale Belediye Başkanlığına verilen dilekçeler doğrultusunda tekrar harekete geçen Aşkale Zabıta Ekipleri ve Sağlık Memuru karşılaştıkları manzara karşısında pek te şaşırmadılar.Yapılan denetimlerde 60 keçi ve yaklaşık 60 keçi yavrusu beslediği , cevre sakinlerini rahatsız ettiğini tespit ederek , Arif Yalçın isimli vatandaşa tekrar 7 gün süre tanındı.Hayvanlarının bu güzergahtan kaldırılıp şehir dışına taşımasını tekrar tebliğ ettiler. Şayet kaldırılmazsa belediye zabıta ekipleri tarafından barınaklar yıkılarak, şehir dışına kaldırılacak. Arif Yalçın’ın beslediği köpeklerin ilköğretim okuluna giden çocukları korkuttuğu belirtildi
Konu ile ilgili konuşan Arif Yalçın şunları söyledi ;"10 nüfusum, 6 öğrencim var, geçim kaynağım sadece bu keçiler. Başka geçim kaynağım yok.10 nüfusumu bundan kazandığım parayla bakıyorum.Yer aldım, ama yerden dolayı mahkemelik olduğumuzdan bu hayvanları buradan kaldıramıyorum.Bana 7 gün süre tanıdılar.Ama ben bu süre zarfından mümkün değil burayı boşaltamam.Köpeklerim ise şuan bağlı durumda."

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2008 Pazar 17:18:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Esma YENER IP: 88.247.215.xxx Tarih : 26.03.2008 21:49:34

Belediye zorluk çıkaracağına destek çıkıp yer gösterse ya adam keyfinden keçi otlatmıyor destek çıkmak lazım