6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Belediyede sigara semineri

Erzurum Kazım Karabekir Belediyesi’nde sigaranın zararları ve yasalar hakkında seminer düzenlendi.

Kazım Karabekir Belediyesi meclis salonunda İl Sağlık Müdürlüğü akıl ve ruh sağlığı Şube Müdürü Fatih Kacıroğlu tarafından verilen 4207 ve 5727 sayılı yasalar ile ilgili bilgi paylaşımı konulu seminere Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin, birim müdürleri ve belediye personeli katıldı.

Sigaranın sağlığa zararları ve sigara içme yasağı hakkında bilgi veren Kacıroğlu “Sigara toplum sağlığını önemli ölçüde etkilemektedir. Sigara tüketiminin asgariye indirilmesi ve özentiyle başlanılan bu alışkanlığı büyük ölçüde ortadan kaldırmak için elimizden gelen çabayı hepbirlikte göstermeliyiz. Yeni düzenlenen yasalar bu konuda önemli ölçüde etki sağlayacaktır.”dedi.

Seminere katılan Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin ise “ Kazım Karabekir Belediyemiz a’ dan z’ye tüm birimleri meclis üyeleri ile birlikte ilklere imza atmış ve yapmış olduğu çalışmalarda örnek teşkil etmiştir. Bugün burada olmamıza vesile olan bu konu da yaptığımız ilklerden birisidir. Valimiz Sami Bulut’un başkanlığında toplantılar yapılarak, sigaranın kanunla öngördüğü konular dile getirilmiş , daha sonra bu işler yazıya dönüşerek kurumlara aktarılmıştır. Bizler Kazım Karabekir Belediye olarak konu hakkında gerekli çalışmaları derhal başlatarak İl Sağlık Müdürlüğümüzün bu konuda personelimizi bilgilendirmesini istemiştik. Sağlık Müdürlüğümüz tarafından akıl ve ruh sağlığı şube müdürü Fatih Kacıroğlu konuyla ilgili olarak personelimizi bilgilendirmiştir. Kendisine ayrıca teşekkür ederim”diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 16:03:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?