7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Belediyeden kar seferberliği

PALANDÖKEN BELEDİYESİ’NDEN KAR SEFERBERLİĞİ

Palandöken Belediyesi, bölgeyi etkisi altına alan kar yağışının ardından yollarda ve kaldırımlarda biriken karları temizleme çalışmasına aralıksız devam ediyor.

Palandöken Belediyesi, kar yağışının kesilmesinin ardından yollarda ve kaldırımlarda biriken kar ve buzların temizlenmesi için kolları sıvadı. Kar yağışının aralıksız sürmesi nedeniyle yağışın durmasını bekleyen Palandöken Belediyesi, yağışın kesilmesinin ardından hummalı bir temizleme çalışmasına başladı.

Sabah saatlerinden itibaren yollarda ve kaldırımlarda kar temizleme çalışmasına başlayan Palandöken Belediyesi'ne bağlı; Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler ve Fen İşleri Müdürlüklerine bağlı ekipler, kar temizleme çalışması için nüfusun yoğun olduğu cadde ve sokaklar da hummalı bir çalışma içerisine girdi.

Kar temizleme çalışmaları da kullanmak üzere 40 ton tuz, 80 ton cüruf, 4 greyder, 4 loder, 8 kamyon, 2 traktör kepçe, 1 mini loder, 1 kazıyıcı, 1 yükleyici ve 1 kontrol aracı ile 15 gündüz 15 gececi olmak üzere toplam 30 personel iki verdiye halin de görev yaptı.

Kar temizleme çalışmalarının kaldırımlarda yeterli düzeyde yapılmadığı yönünde yapılan eleştirilere de cevap veren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar; "Kar yağışı sürekli olmasından dolayı kısmi temizleme çalışması yaparken, ağırlık olarak tuzlama çalışmasına yöneldik. Hava sıcaklıklarının özellikle eksi derecelere düşmesi ve erimeden kaynaklı buzlanmalarla mücadele etmek için, gece vardiyalarımızda sürekli tuzlama yaptık. Kar yağışının durmasıyla birlikte de temizleme çalışmalarımıza başladık" dedi.

Temizleme çalışmalarının yapılamadığı bölgelerde yaşayan vatandaşların da, Palandöken Belediyesi'ne uyarıda bulunmaları çağrısı yapan Başkan Bulutlar; "Halkımızın daha az kıştan etkileneceği bir şekilde hizmet vermek durumundayız. Ufak tefek ulaşamadığımız yerler olmuştur. Bu konuda da halkımızın sağduyusuna güveniyoruz. Ulaşamadığımız bölgelerde de halkımız bizi uyarırsa, o noktalara da süratli bir şekilde ulaşmanın gayreti içinde olacağız. Sağ olsunlar personelimiz son derece duyarlı ve bu konuda gayretli çalışıyor. Bu gayretlerin tamamı da Palandöken halkının kışı daha az etkilenerek geçirmelerini sağlamak içindir" ifadelerini kullandı.

PALANDÖKEN BELEDİYESİ’NDEN KAR SEFERBERLİĞİ
PALANDÖKEN BELEDİYESİ’NDEN KAR SEFERBERLİĞİ
PALANDÖKEN BELEDİYESİ’NDEN KAR SEFERBERLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 15:40:03
Güncelleme :25 Ocak 2010 Pazartesi 21:51:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?