4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Belediyeler Birliği’nden seminer

DOĞU ANADOLU BELEDİYELER BİRLİĞİ’NDEN EĞİTİM SEMİNERİ

Doğu Anadolu Belediyeler Birliği (DABB) tarafından Antalya’da gerçekleştirilen eğitim semineri sona erdi.

Kundu Kervansaray Otel’de yapılan ve 5 gün süren seminere, bölge ve Erzurum’un ilçe belediye başkanları katılırken, eğitim toplantılarında, belediye meclis üyeleri de hazır bulundu.

Mahalli İdareler alanında isim yapmış uzmanlarca verilen eğitim seminerlerinde, günümüz şartlarında belediyecilik, çağdaş belediyecilik hizmetleri, kanun, yönetmelik ve mevzuatlar gibi konularda bilgilendirilen belediye başkanlarıyla meclis üyeleri, 5 gün süren eğitim toplantılarını kokteylle noktaladı.

Toplantılara başkanlık eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Küçükler, belediyelerin ortak bir hizmet paydasında buluşmaları amacıyla oluşturulan DABB’nin, oldukça verimli çalışmalar yaptığını dile getirdi.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Horasan Belediye Başkanı Hatem Bastem ve Tekman Belediye Başkanı Yakup Doğan’ın da katıldığı seminere, bölge ve diğer ilçelerin belediye başkanlarıyla da görüş alışverişinde bulunuldu. Doğu Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Küçükler, birliğin, bölgedeki illerin çoğunluğunu kapsadığını belirterek, kısa vadedeki başlıca hedefin, bölgenin tamamına hitap etmek olduğunu kaydetti.

Küçükler, DABB’nin, bölgesel bir birlik olduğuna işaret ederek, yöresel ittifakla çalışmanın, hem bölgeye, hem de bölgedeki belediyelere fayda getireceğini ifade etti. Küçükler, “Birliğimizin amacı, bölge insanına daha aktif hizmet yapmak ve yöresel sıkıntılara daha çabuk çözüm bulabilmektir. Bu açıdan birlikteliği çok faydalı buluyorum. Bunun için işbirliği içinde olacağız.” diye konuştu.

“AMACIMIZ BÖLGE BELEDİYELERİNE SİNERJİ KAZANDIRMAKTIR”

Antalya’da gerçekleştirilen seminerlere, mahalli idareler alanında uzman eğitimcilerin davet edildiğini aktaran Başkan Küçükler, belediye başkanları ile meclis üyelerinin, hem yasal, hem de yapısal anlamda bilgilendirildiklerini söyledi. Görüş alışverişi, istişarenin, DABB’nin başlıca ilkelerinden olduğunu vurgulayan Başkan Küçükler, ortak amaçlar doğrultusunda ortak stratejiler geliştirmenin, sadece bir il ve ilçeye değil, bölgenin tamamına yeni bir sinerji kazandıracağını ifade etti. DABB’ye üye olan her belediye ve yönetiminin, aynı düşünce içerisinde olduğuna dikkati çeken Küçükler, “Bir sorunun üzerine il ve ilçe bazında değil de, bölgesel bazda gidildiği hesap edilecek olunursa, aşılamayacak hiçbir engelin kalmayacağı rahatlıkla görülebilir. Buradaki amaç budur, sorunların üzerine hep birlikte ve kararlılıkla yürümektir. Belediyelerce yaşanan sorunlara, bölgesel çapta projektör tutmak ve üzerine gitmektir. Antalya’daki seminerimiz de, tamamen bu amaç doğrultusunda gerçekleştirilmiş ve ortak stratejilerle hareket planları belirlenmesinde çalışmalarımıza olumlu katkı sunmuştur.” ifadelerini kullandı.

DOĞU ANADOLU BELEDİYELER BİRLİĞİ’NDEN EĞİTİM SEMİNERİ
DOĞU ANADOLU BELEDİYELER BİRLİĞİ’NDEN EĞİTİM SEMİNERİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 16:17:04
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 21:07:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?