4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Belediyelerden spora veto!

Erzurum Palandöken ve Yakutiye İlçe Belediyeleri sportif faaliyetlerine son veriyor.


Belediyelerin bünyesinde futbol, judo, halter, boks, voleybol, taekwondo, güreş ve Halk oyunları gibi alanlarda faaliyet gösteren sporcular Belediyelerin spor kulüplerini kapatma kararı karşısında büyük bir şaşkınlık yaşıyor.

Yıllardır spor yaptıkları kulüplerin kapatılmasına tepki gösteren antrenör ve sporcular, Avrupa Şampiyonu, Türkiye şampiyonu yetiştiren belediye kulüplerinin kapatılmasının bölge sporu anlamında önemli bir kayıp olacağını dile getiriyorlar.
Yakutiye Belediyesi bünyesinde sportif çalışmalarını sürdüren 5 antrenör ve yaklaşık 500 sporcuya kulübün kapatılacağının tebliğ edildiğini söyleyen sporcular, “Bu kulüplerden Avrupa, onlarca Türkiye şampiyonu yetişti. Erzurum için önemli bir hizmet olan bu faaliyetlerin sonlandırılması üzüntü vericidir. Belediye Başkanlarımızı aldıkları kararı bir kez daha gözden geçirmelerini bekliyoruz” dediler.


MEHTERAN DA KAPATILIYOR
Yakutiye Belediyesinin spor faaliyetlerinin yanı sıra kurulduğu günden itibaren bölgede hizmet veren Mehteran ekibini de dağıtmak istediği öğrenildi. Bu konuda ekibi Büyükşehir Belediyesine devretmek isteyen Yakutiye Belediyesi yönetimi, Büyükşehir’in bu devri kabul etmemesi halinde Mehteren Ekibinin de faaliyetlerini sonlandırmak istediği öğrenildi

İha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 18:11:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?