7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Belediyelere sevindirici haber

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, nüfusları azalan belediyelerin ödeneklerinin azalmaması için hükümet olarak çalışma yaptıklarını söyledi.

Erzurum'da gerçekleştirilen 6. Bölge Yerel Yönetimler Şurası'na katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Belediye Başkanlarının, nüfus azalmasıyla birlikte yaşanabilecek ödenek kesintileri konusundaki sorularına cevap verdi.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) ile birçok belediyenin nüfusunun azaldığının ortaya çıktığını belirten Tanrıverdi, "Belediyelerin aldıkları paylar nüfusa bağlı olduğu için dolayısıyla onların da ödenekleri azaldı. Biz burada kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Konu Bakanlar Kurulu'nda görüşüldü. Geçtiğimiz Çarşamba günü sayın Başbakanımız, İçişleri Bakanımız, Grup Başkan Vekilimizle birlikte bir toplantı yaptık. Toplantı sonunda alınan karar gereğince, nüfus değişikliği sebebiyle gelirleri düşen belediyeler, 2008 yılında gelir kaybına uğramasınlar diye, payları bir yıl boyunca aynı oranda gönderilecek" dedi.

Belediyelerin eski ödeneklerinin gönderilmesinin hükümetin bütçesini sarsacağını ifade eden Hüseyin Tanrıverdi, "Bakanlar Kurulu görüşünü ortaya koydu. Şu anda bürokratlar gerekli çalışmayı yapıyorlar. Önümüzdeki ay İller Bankası'na böyle bir talimat giderse sizler de mutlu olursunuz" şeklinde konuştu.

BELEDİYE GELİRLERİ YASASI'NI BEKLİYORUZ

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki belediyelerin uzun süren kış şartları sebebiyle sıkıntıda olduklarını ifade eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Belediyeler yatırım bütçelerinin yarıya yakınını karla mücadeleye harcamaktadır. Yerel kaynaklar anlamında hiçbir katkıları yoktur. Tamamen Ankara paylarıyla kendi çalışmalarını sürdüren belediyeler var. Bunun için yeni düzenleme yapılması gerekiyor. Yakın zamanda Belediye Gelirleri Yasası'nın çıkmasını bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 18:37:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?