7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Belediyelerin karla zorlu mücadelesi

Erzurum kazım Karabekir Belediyesi Başkanı Dursun Şahin, karla mücadele çalışmalarının belediyelerin asli görevlerini yerine getirmesini engellediğini söyledi.

Belediye bütçesinden önemli bir kaynağın her yıl karla mücadele çalışmalarına harcandığına dikkati çeken Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin, “İİlimizde kış şartlarının hakim olduğu aylarda yaklaşık 4 ay kar temizleme çalışması yapılmaktadır. Kar, belediyenin asli görevlerinin yerine getirilmesini engellemektedir" diye konuştu.

Şahin; "Kışın karla mücadele için yakıt ve amortisman giderlerindeki kayıplar önemli ölçüde külfet getirmektedir. Cadde ve sokaklarda bir kış mevsiminde bir çok kez kar temizliği yapmak zorunda kalıyoruz. Bütçemizin önemli bir kısmını harcadığımız karla mücadele çalışmaları belediyenin yapması gereken hizmetleri de önemli ölçüde etkilemektedir.”şeklinde konuştu.

Başkan Şahin “Batıda bir belediyenin yaptığı yollar asgari 15 yıl kullanılırken, bizim yaptığımız yollar ise her kış eksi 40 derece genleşme ve kar sularının eriyip asfalt altına geçmesi nedeniyle bozuluyor.Bu nedenle yollarımızda oluşan tahribatı en asgari zamanda ortadan kaldırabilmek için çalışmalarımızı yoğunlaştırmış durumdayız. Cadde ve sokaklarımızda oluşan çukurları acil bir şekilde kapatabilmek için ekiplerimiz özveriyle çalışmalarına devam ettirmektedirler. Eksi 35 – 40 derece soğuktan ve buzlanmaya karşı kullanılan curuf kar sularının asfaltın altına girmesi sebebiyle, neredeyse her bahar mevsiminde geçtiğimiz yıllarda yaptığımız hizmetleri de yeniden tekrarlamak zorunda kalıyoruz.”dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 18:42:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?