19
Mayıs
2024
Pazar
ERZURUM

Belediye'nin haşerelerle mücadelesi sürüyor

Dadaşkent Belediyesi ekipleri haşerelerle mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Beldedeki çöp konteynırları ile park, bahçe ve ağaç bulunan alanlar sinek, sivrisinek, karasinek, ağaçlardaki tırtıl, yaprak bitleri, yaprak güveleri ve akarlar ile Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığa (KKKA) yol açan keneye karşı etkin bir biçimde ilaçlanıyor.

Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, çevre temizliğine büyük önem verdiklerini belirterek, ilaçlama çalışmalarıyla vatandaşa daha sağlıklı ve daha hijyenik bir çevre sunduklarını ifade etti. Başkan Yaylalı, “Göreve geldiğimiz günden bu yana çevresel uygulamalarımızda bilimi ve halkımızın bilinçlenmesini hep ön planda tuttuk.

Halkımız da bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Bahçelerinde duydukları kokular ve gördükleri haşereler için belediyemize başvurmalıdırlar. Belediye olarak çöpleri zamanında alıp, sorumluluk alanımızdaki park, bahçeleri ağaçları ilaçlayarak halkımıza daha hijyenik bir ortam sunuyoruz. Belde sakinlerimizin de bu konuda bize destek olmalarını ve zamanında çöplerini çöp konteynırlarının içerisine atmalarını istiyoruz. Bizim yaptığımız her çalışma, hizmetin en iyisine layık olan değerli halkımız içindir.” diye konuştu.

Beldeyi ilaçlama görevini üstlenen firma yetkilileri ise haşerelerle mücadelede Dünya Sağlık Teşkilatı'nın öngördüğü ilaçları kullandıklarını söyledi. Koku ve leke yapmayan, insan sağlığı için toksit değeri en az olan ilaçlar kullandıklarını vurguladı. Yetkililer, ağaçların çevre temizliği için oksijen deposu da olduğunu kaydederek, kirli havayı yaprakları aracılığıyla alıp, yerine oksijen salgılayan ağaçların, haşerelerden zarar gördüğü takdirde bu görevini yerine getiremeyeceğini, dolayısıyla çevre kirliğinin insan sağlığını ciddi şekilde tehdit eder boyuta ulaşabileceği için söz konusu ilaçlamanın önemine değindi.
iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2007 Cuma 14:04:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?