6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Belediyenin yaptığı çeşmeye büyük ilgi

Palandöken Belediyesi tarafından Kayakyolu-Yunusemre mahalleleri arasındaki kavşağıa yapılan çeşme vatandaşın ilgi odağı oldu.

Vatandaşlar harabe halde bulunan mekanın güzelleştirilmesinden büyük bir mutluluk duyduklarını söylediler. 

Daha önce Yenişehir Belediyesi tarafından çeşmenin yerine yaptırılan havuz kırılmış, tahrip edilmiş, harabe haline getirilmişti. 2004 seçimlerinden sonra Palandöken Belediyesi birkaç defa havuz onarımını yapmış fıskıyeleri ve elektirik aksamı birkaç defa onarılmasına rağmen çalınması bir türlü önlenenemişti.
Yerel basın bölgenin harabe halini gazete sütünlarına taşımıştı. Yöre halkı ise bölgenin çevre düzenlenmesinin yapılmasını istemiş, Palandöken Belediyesi’ne müracaatta bulunmuştu. 

Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, konuyla ilgili yaptığı acıklamada, çevre düzenlemesinin belediyelerin görevi olduğunu söyledi. Bahsi geçen mekanda Palandöken Belediyesi olarak bir çalışma başlattıklarını ifade eden Başkan Birdal, vatandaşın görüşü de alınarak harabe hale gelmiş havuzun yerine çeşme yaptırmayı karar altına aldıklarını bildirdi. 

Birdal şöyle dedi: “Belediyelerin amacı şehrin güzelleştirilmesi ve büyümesi anlamında gerekli çalışmayı yapmaktır. Palandöken Belediyesi olarak imkanlarımızı da zorlayarak yeşil alan oluşturmak, alt yapı hizmeti ve çevre düzenlemesi yapmak için çabalarımız devam ediyor. Çalışma sistemimizde vatandaşın istekleri, basınımızın uyarıları her zaman vardır. Yörede oturan vatandaşların isteği olmuş, yerel gazetelerde de “harabeyi kimse görmüyor mu?” haberleri üzerine teknik arkadaşlar bölgede bir çalışma yapmış ve mimarisi yüksek bir çeşme yapılmasırnı bize önermişlerdir. Şu anda güzel bir çeşme yapılmış, bölge harabe halden çıkarılmıştır. Vatandaşlarımız belediyemizi ziyaret ederek teşekkür etmektedirler. Amacımız vatandaşlarımızın taktirini kazanmaktır. Çalışmalarımızı da bu yönde sürdürmekteyiz.”

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 12:38:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?