9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZURUM

Belediyeye 'tuvalet kapısı' davası

Erzurum'da, Aziziye Semt Garajı tuvaletlerinin işletmeciliğini yapan Refik Kızıl, tuvalet kapılarının çalınmasının ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesine dava açtı.

Gölbaşı semtinde bulunan Aziziye Semt Garajının tuvalet işletmeciliğini yapan Refik Kızıl, hırsızların tuvaletlerdeki alüminyum kapıları çalması üzerine Büyükşehir Belediyesine yaptığı müracaattan sonuç alamayınca, çareyi Erzurum Sulh Hukuk Mahkemesine dava açmakta buldu.

Kızıl'ın avukatı Fatih Topal, yaptığı açıklamada, müvekkilinin işletmeciliğini yaptığı Aziziye Semt Garajı'nda sürekli hırsızlık olayları yaşandığını belirterek, bölgedeki en önemli eksikliğin gece bekçisi bulunmaması olduğunu söyledi.

Garajın bakım, temizlik ve güvenliğinin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mehmet Aksakal'a ihale edildiğini belirten Topal, şunları kaydetti:
“Belediyenin olayda kontrol ve yaptırım eksikliği vardır. Sözleşmenin 17. maddesine göre güvenlik görevlisi bulundurulması gerek. Ancak, garajda bekçi yok. Belediye bu olayda doğal olarak taraf durumundadır. Büyükşehir Belediyesi'ne kusursuz sorumluluk ilkesi gereğince dava açtık. Belediye üstüne düşen görevi maalesef yapmamıştır. Belediye işletmenin ihalesini yapsa bile oradaki vatandaşların mağduriyetine izin vermemeli. Denetim yapmalı. Belediyenin ismi büyük ama radikal olma adına büyük hamleler yapamıyor.”

Topal ayrıca, Büyükşehir Belediyesi'nin, işletmenin güvenliğini sağlamadan, işletmeyi devretmesinin de doğru olmadığını belirterek, konuyla ilgili olarak bilirkişi tespit raporunun da bulunduğuna dikkat çekti.

“AMACIMIZ TAZMİNAT DEĞİL”

Kızıl'ın oğlu Ahmet Kızıl ise babasının 1997 yılından beri çiftçilikle uğraştığını ve şehirdeki işleriyle kendisinin ilgilendiğini belirterek, “Tek isteğimiz garajda gece bekçisi bulundurulması. Amacımız tazminat değil” dedi.

Bölgede hırsız mağduru olan tek iş yerinin kendileri olmadığını belirten Kızıl, “Biz daha önce atıl durumda olan bir bölgede şu anda iş yeri işletiyoruz. Garajın tuvaletlerinin yanı sıra pastahanesini de biz işletiyorduk. Orası da aynı şekilde hırsızlar tarafından soyuldu” diye konuştu.

Kızıl ayrıca, çalınan söz konusu alüminyum kapıların maliyetinin bin 500 YTL civarında olduğunu belirterek, belediyeye yaptıkları başvuruda sorumluluğun işletmeciye ait olduğunun bildirildiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi avukatı Mehmet Güzel ise belediyenin olayda herhangi bir kusurunun bulunmadığını belirterek, “Ayrıca olayda, Borçlar Kanunu hükümlerine göre, belediyenin kusursuz sorumluluk hali de yoktur” diye konuştu.
A.A
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2006 Perşembe 11:05:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?