4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

BES şube başkanından açıklama

Türkiye Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, hükümetin seçimlerden önce memur ve emeklilere bir defaya mahsus yapacağını söylediği 300 TL'lik ödeme sözünü yerine getirmesini istedi.

Hükümetin tüccar, sanayici ve işadamı gibi sermaye guruplarına yönelik teşvikleri ÖTV indirimi şeklinde, Cansuyu Kredileri şeklinde, çeşitli kolaylıklarla hayata geçirdiğini dile getiren Kotanlı, "Otomotiv, emlak, beyaz eşya, mobilya gibi sektörlerde yapılan vergi indirimiyle sermaye gurubu nefes aldı. Fakat çalışanlara, memur, emekli, dar ve sabit gelirlilere dönük taahhüt edilen vaatler henüz yerine getirilmedi" dedi.

2009 yerel seçimlerinden önce Başbakan Yardımcısı Devlet Bakanı Nazım Ekren'in, piyasayı canlandırmak için yeni önlem paketinde memur ve emekliye bir defaya mahsus, harcama amaçlı, 300 TL'lik ödeme planladıklarını bildirdiğini söyleyen TES Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, "Hükümet '300 TL' sözünü bir an önce yerine getirsin. Holdingleri, patronları, işadamlarını memnun edeceğim derken, memur ve işçileri, onların emekli dul ve yetimlerini unutmasın. Ekonomik kriz, memuru, emekliyi, dar ve
sabit gelirlileri iyice fakirleştirdi. Ekonomik krizin etkileri iyice hissedilmeye başlandı. Söz ağızdan çıkmıştır. Başbakan, '300 TL' sözünü yerine getirmekle mükelleftir" diye konuştu.

Yaşanan küresel ekonomik krizle birlikte yaygınlaşan işsizlik ve gelecekle ilgili karamsarlığın, başta çalışanlar olmak üzere dar ve sabit gelirli kesimleri korkuttuğunu kaydeden Mehmet Zülfikar Kotanlı, "Uluslararası normlar dikkate alınarak yapılan resmi araştırmalara göre Türkiye'de günlük 25 TL harcama yapamayan kişi açlık sınırının altında konumlandırılıyor. Yaygınlaşan zamlar, ücretlerdeki reel gerileme, gelir adaletsizliği, yetersizliği, yokluğu, dar ve sabit gelirli kesimlerin yaşama koşullarını
ve ümitlerini daha da bozmaktadır. Memurun, öğretmenin, işçinin, asgari ücretlinin, emeklinin, esnafın, köylünün, kısacası dar ve sabit gelirli büyük kesimin geliri açlık ve yoksulluk sınırı seviyesinde seyrederken, hükümetin yüzünü tüccar, sanayici ve işadamı gibi sermaye guruplarına dönmesi, vatandaşa, çalışanlara, emeğiyle geçinenlere 'Yokmuş' gibi bakması, 'Hiçe' sayması kabul edilemez bir durumdur. Biz, hükümetin memur, işçi ve emeklilerine dönük 300 TL'lik sözünü ivedilikle yerine getirmesi gerektiği
gibi, bu uygulamasını yıl ortasına kadar her ay devam ettirmesini de istiyoruz. Hükümet vatandaşına insan onuruna yaraşır bir geçim seviyesi sağlamanın ötesinde yaşanan kriz nedeniyle giderek kötüleşen durumumuzu iyileştirmek için gayret sarf etmekle sorumludur. Uygulanması gereken ekonomik ve sosyal politikalar, herkesin çalışarak elde edeceği gelirle kendisinin ve ailesinin geçimini sağlaması temelinde olması gerekmektedir" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 15:16:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melahat yılmaz IP: 85.110.119.xxx Tarih : 19.04.2009 18:58:02

doğru söze ne denilir ancak başkanı kutlamak gerek ki bu konuyu gündeme taşıdı.inşallah verirler.kemal amcanın insafına kaldı memur.