8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Beyaz esaret geri göndü

ERZURUM'A BEYAZ ESARET GERİ GÖNDÜ

Erzurum'da dün öğle saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı sonrasında kentte beyaz esaret yeniden başladı. Kar ve tipi nedeniyle 171 köy ve 37 mezranın yolu kapandı.

Beyaz örtüyle kaplanan Erzurum şehir merkezinde kar kalınlığı 5 santimetreye ulaşırken, vatandaşlar sabah saatleri itibariyle karla kapanan araçlarının üzerini ve kırsal kesimde yaşayanlar ise bacalarını temizleme işine koyuldu. Kar ve tipi nedeniyle kent genelinde 171 köy ve 37 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Erzurum- Bingöl karayolunun Çat ilçesi Çirişli mevkiinde gece saatlerinde 8 araç ve içerisindeki 88 yolcu mahsur kaldı. İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri karayolunu açarak mahsur

kalan yolcu ve araçları kurtardı. Ayrıca kar nedeniyle yolları kapanan köylerde mahsur kalan birisi doğum sancısı başlayan bir kadın ile 5 hasta da kar üstü araçlarıyla kurtarılarak ilçe hastanelerine kaldırıldı. İl merkezinde ise belediyeler iş makineleriyle kar temizlik ve tuzlama çalışması başlattı. Kar nedeniyle çok sayıda ağacın dalları kırıldı.

Palandöken Kayak Merkezi'nde ise kar, kayak severlerin yüzünü güldürdü. Kayak severler gün boyu kayak yapmanın tadını çıkardı.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk de, Yakutiye Kaymakamlığı'nca Palandöken'de düzenlenen programa katılarak küçük öğrencilere kayak takımı dağıttı.

Öte yandan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, bölgede en düşük hava sıcaklığı gece sıfırın altında 6 derece olarak Erzurum'da ölçüldü. Bölgedeki diğer bazı illerde de gece yine sıfırın altında olmak üzere hava sıcaklıkları Ardahan 4, Bayburt 4, Ağrı 1 olarak ölçüldü. Kar kalınlığının ise Erzurum il merkezinde 10, Palandöken'in yüksek kesimlerinde ise 90 santimetreye ulaştı. Yağışlı havanın bugün Erzurum ve bölgeyi terk etmesi bekleniyor.

ERZURUM'A BEYAZ ESARET GERİ GÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 12:35:04
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 12:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?