4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Beyin kanamasına anında müdahele

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi hastaneleri teşhis ve tedavide ileri bir adım daha attı. Satın alınan yeni teknolojilerle beyin kanamalarına yol açan tıkanmalara artık kısa sürede müdahale edilebiliyor.


Konuyla ilgili bilgi veren Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Akın Levent, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Girişimsel Radyoloji Bölümünde çok önemli bir işlemi daha başlattıklarını söyledi.


Levent, beyin kanamalarına yol açan beyin damarlarının baloncuk ve genişlemelerinin tıkanması olarak tarif edilen ‘Serebral Anevrizma ve AVM’ hastalarının Embolizasyon işleminin yapılmaya başlandığını hatırlatarak, “Ülkemizde büyük şehirlerde belli merkezlerde yapılabilen bu işlem, bölgemizde bu hastalıklardan muzdarip olan yüzlerce hasta için çok önem arz ediyordu. Bugüne kadar gerekli cihazın olamamasından yapılamayan bu tedaviler DSA cihazının hastanemize alınması ve hizmete sokulmasıyla, bölgemizde, Serebral Anevrizma ve AVM hastalarının tedavileri artık başarılı bir şekilde hastanemizde de yapılmaya başlandı.”


Bu gelişmenin söz konusu hastalar için bir müjde niteliği taşıdığını hatırlatan Levent, “Daha önce, tedavi olabilmek için batıdaki hastanelere gidiyordu yöre insanı. Bu da maddi ve manevi pek çok zorluğu ortaya çıkarıyordu. Artık bu sorun ortadan kalktı. Bölgemizde bu tür rahatsızlığı olan hastalara bölümümüzde başarılı bir şekilde müdahale edebiliyoruz” açıklamasını yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 13:24:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?