4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Bıçaklanma anı kamerada-VİDEO

ERZURUM’un ünlü mekanlarından Güzelyurt Restoran'da geçen hafta 37 yaşındaki Cengiz Kaya tarafından göğsünden bıçaklanan şef garson 62 yaşındaki Ahmet Yılmaz, hayati tehlikeyi atlattı. Ölümden dönen ve ifade veren Yılmaz, “İlk kez gördüğüm bir kişiydi.

Ana kapıdan içeri girdiğinde ‘hoş geldiniz’ dedim. Hemen elini cebine attı, çıkardığı bıçağı göğsüme sapladı” dedi. Saldırı, kentin bu ünlü mekanının güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülenirken, İstanbul'da yakalanan saldırgan, Hollanda'dan getireceği turist kafilesi için istediği komisyonun verilmemesi yüzünden korkutmak amacıyla bıçakladığını öne sürdü.


Olay, geçen 29 Aralık'ta saat 21.30’da Cumhuriyet Caddesi'ndeki Güzelyurt Restauran'da meydana geldi. Restauranın kapısından içeri giren Cengiz Kaya, kendisini karşılayan şef garson Ahmet Yılmaz’a, elini cebine atarak çıkardığı bıçakla saldırdı. Kaya'yı göğsünden yaralayan saldırgan, hiçbir şey olmamış gibi tekrar ana kapıdan çıkarak uzaklaştı. Kalbinin bir santimetre yakınından yaralanan Yılmaz, elini göğsüne kapattı. Daha sonra lokanta bölümüne giderek çalışma arkadaşlarına haber verdi, yardım istedi.
Özel otomobille hemen Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürülen Yılmaz, yoğun bakıma alındı. Geçirdiği operasyonun ardından hayata yeniden ‘merbaha’ diyen Yılmaz, hayati tehlikeyi atlattı. Olayın şokunu üzerinden atamadığını belirten Yılmaz, şunları söyledi:
“Ana kapıyı gören vestiyer tarafındaydım. Kapının açıldığını fark ettim. Koridora yönelenerek içeri giren kişiye ‘hoşgeldiniz’ dedim. Tam bu sırada elini cebine attı. Ben de ne çıkaracak diye merakla beklerken, bıçağı göğsüme sapladı. Saldırgan ilk kez gördüğüm bir kişiydi. Aramızda hiçbir konuşma geçmedi. Niye böyle birşey yaptı hala anlamış değilim.”

GÖRÜNTÜLER BIÇAK SATICILARINA İZLETTİRİLDİ

Güvenlik kemarasından yola çıkan polis, saldırganı bulmak için, öncelikle bıçağın nereden alındığının tespiti amacıyla, görüntüleri bıçak satıcılarına izlettirdi. Şans eseri görüntülerdeki saldırganı bir bıçak satıcısı tanıdı. Bu sayede kimliği ortaya çıkarılan saldırganın Hollanda’da yaşadığı tespit edilen Cengiz Kaya olduğu anlaşıldı. Kaya'nın tatil için memleketi Erzurum'a geldiği ve daha sonra 1 Ocak'ta Almanya’ya uçmak üzere İstanbul'da olduğu belirlendi. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yabancı bir havayolu şirketiyle Almanya’ya gitmek için bindiği uçakta yakalanan Cengiz Kaya, şef garson Yılmaz’ı bıçakla yaraladığını itiraf etmek zorunda kaldı.


Erzurum’un Çat İlçesi nüfusuna kayıtlı olan Kaya, İstanbul'da polise verdiği ifadesinde, bıçaklama olayının rehberlik ücretinden kaynaklandığını ileri sürdü. Dengesiz hareketleriyle dikkat çeken Kaya, ifadesinde “15 kişilik Hollandalı bir grubu yemeğe götürecektim. Rehberlik yaptığım için işletmeden yüzde istedim. Bu yüzden tartıştık. Ben de korkutmak amacıyla 15 TL’ye aldığım sustalı bıçakla vurdum” dedi. Kaya'nın, önümüzdeki günlerde Erzurum'a getirileceği belirtildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 08:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?