4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Bigi, Ziraat Odası Başkanlığı’na aday

İşadamı Şahin Bilgi, Ziraat Odası Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.
Şahin Bilgi, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı basın açıklamasında, 22 Ağustos’ta yapılacak olan Ziraat Odası olağanüstü kongresinde başkanlık için aday olduğunu söyledi.


Bilgi, tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesi için hiçbirşey yapılmadığını ve sektörün hergeçen gün geriye gittiğini ifade etti.


Ziraat Odası'nın üzerine düşen görevi yerine getirmediğini ileri süren Bilgi, sütün para etmemesi, tarım ve hayvancılıktan kimsenin para kazanamaması, vakıfların Diyarbakır’da kesim yaptırması, yatırım yapılmaması, doğrudan gelir desteği paralarının en son verilen iller arasında Erzurum’un olması, çiftçinin dolu ve yağış afetiyle karşılaşmasına rağmen konunun gündeme getirilmemesi gibi bir çok sebeple Ziraat Odası’nın işlevini yerine getirmediğinin anlaşıldığını bildirdi.

Bilgi, Ziraat Odası’nın bir laboratuarı bulunmadığını, ziraat mühendisi ve veteriner çalıştırmamasının da bir noksanlık olduğunu kaydetti.
Göreve gelmeleri durumunda tüm noksanlıkların giderileceğini anlatan Bilgi, çiftçinin maddi ve manevi anlamda sorunlarının giderilmesine çalışacaklarını anlattı

İha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 17:18:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?