7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Bilgi yarışması sona erdi

OLTU'DA İLKÖĞRETİM OKULLARI ARASI BİLGİ YARIŞMASI

Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sağlık Meslek Lisesi Spor Salonu’nda yapılan ve ilçe merkezindeki ilköğretim okullarının 4 ve 5. sınıflarını kapsayan bilgi yarışması sona erdi.

Yarışmaya katılan 10 ilköğretim okulundan 95 puan alan Karabekir İlköğretim Okulu birinci olurken, ikinciliği 90 puanla Yasin Haşimoğlu İlköğretim Okulu, üçüncülüğü ise 85 puanla Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu aldı.

Oldukça güzel bir çekişmeye sahne olan yarışmayı okul öğrencilerinin yanı sıra velilerde büyük bir heyecanla takip etti. Yarışma öncesi kısa bir bilgi veren İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Burhanettin Akkuş, amaçlarının öğrencilerin görev ve sorumluluk duygularını geliştirmek olduğunu söyledi.

Akkuş, “Bu tür organizasyonlarla öğrencilerimizin toplum içinde kendilerini doğru ifade edebilmeleri sağlanmaktadır. Bunun yanında yine öğrencilerimizin hızlı ve doğru karar verebilmeleri. doğru bilgiyi seçebilmeleri ve en önemlisi centilmence rekabet edebilmelerini geliştiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Toplam 10 ilköğretim okulunun katıldığı yarışma sonunda jürinin değerlendirmesi sonucu Karabekir İlköğretim Okulu aldığı 95 puanla birinci, Yasin Haşimoğlu İlköğretim Okulu 90 puanla ikinci, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu da 85 puanla üçüncü oldu.

Öte yandan yarışma sonunda öğreticiliğini Mesut Yüce’nin üstlendiği 25 Mart İlköğretim Okulu Erzurum Erkek Bar Ekibi de bir gösteri sundu.

Minik öğrencilerden oluşan Bar Ekibi’nin gösterisi ve miniklerin performansı büyük beğeni topladı.

OLTU'DA İLKÖĞRETİM OKULLARI ARASI BİLGİ YARIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 09:46:05
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 09:54:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?